foto: REX/ Vida Press
Patiesais iemesls, kāpēc hercogienes Meganas personāls uzsaka darbu
Princim Harijam un Meganai Mārklai pēdējā nepilna gada laikā darbu uzteicis jau ceturtais darbinieks.
Slavenības
2019. gada 15. marts, 12:08

Patiesais iemesls, kāpēc hercogienes Meganas personāls uzsaka darbu

Jauns.lv

Nepilna gada laikā no Meganas Mārklas personāla darbu uzteicis jau ceturtais darbinieks. Tas kalpojis par iemeslu nelabām baumām par to, ka Saseksas hercogienei esot smags raksturs un ar viņu grūti rast kopīgu valodu. Taču patiesais iemesls, kāpēc aiziet viņas personāls, ir daudz vienkāršāks.

foto: Jeff Moore / SplashNews.com/ Vida Press
Saseksas hercogienes privātsekretāra palīdze Eimija Pikerila iesniegusi atlūgumu, savas amata saistības viņa beigs pildīt pēc mēneša, kad būs pasaulē nācis Meganas un Harija bērns.

Saseksas hercogienes Meganas privātsekretāra palīdze Eimija Pikerila šajā amatā bija nepilnu gadu, kad sāka klīst runas, ka viņa gatavojas iesniegt atlūgumu.

Šī ir jau ceturtā darbiniece, kura pēdējā gada laikā uzteikusi darbu princim Harijam un viņa sievai Meganai. Saseksas hercogienes miesassargs no sava ieņemamā amata aizgāja šā gada janvārī - tikai mēnesi pēc tam, kad Megana bija zaudējusi savu privātsekretāri Samantu Koenu. Savukārt pērn pirms Saseksas hercogu pāra kāzām atlūgumu iesniedza Harija „labā roka” Edvards Leins Fokss.

foto: SplashNews.com/ Vida Press
Klīst runas, ka Meganai esot „smags raksturs”, taču karaļnama eksperts apgalvo, ka darbinieku aiziešanai no amata neesot absolūti nekāda sakara ar karaliskās ģimenes pārstāvja raksturu.

Par prinča Harija sievu bijušo aktrisi Meganu Mārklu klīst nevalodas, ka jaunajai britu karaļnama pārstāvei esot „smags raksturs”. Daži prāto, vai tik nav vēl kas tāds, par ko pagaidām skaļi neviens nerunā, vai varbūt viņa ir neciešams boss. Kāds no britu karaļnama ekspertiem šīs runas atspēkojis, norādot, ka darbinieku aiziešanai esot pavisam citi iemesli, kas absolūti nav saistīti ar hercogienes raksturu.

Dikijs Arbiters ir britu karaļnama eksperts, kurš savulaik strādājis kā Viņas Majestātes Anglijas karalienes Elizabetes II preses sekretārs, kā arī sabiedrisko attiecību speciālists princim Čārlzam un princesei Diānai.

Bijušais britu karaliskās ģimenes personāla darbinieks apgalvo, ka pie darbinieku atlūgumu iesniegšanas vainojams ir intensīvais darbs un nemitīgā spriedze, un nebūt ne aristokrātu personīgās rakstura iezīmes.

„Es pie viņiem strādāju piecus gadus. Ja strādātu vēl ilgāk, būtu izdedzis,” Arbiters norādījis intervijā portālam „Global News”.

foto: S Meddle/ITV/REX/ Vida Press
Dikijs Arbiters ir britu karaļnama eksperts, kurš savulaik strādājis kā Viņas Majestātes Anglijas karalienes Elizabetes II preses sekretārs, kā arī sabiedrisko attiecību speciālists princim Čārlzam un princesei Diānai.

Dikijs Arbiters apliecinājis, ka darbinieku atlūgumu iesniegšanai ir pavisam vienkāršs izskaidrojums. „Skatoties no malas, situācija mazliet atgādina virpuļdurvis, taču ir tā sagadījies, ka Kembridžu un Saseksu personāla darbinieki sāka pildīt savus amata pienākumus aptuveni vienā un tajā pašā laikā.”

Eksperta teiktajam piemīt sava loģika. Pērnā gada sākumā savus privātsekretārus ar dažu mēnešu intervālu zaudēja kā princis Harijs, tā princis Viljams. Abi šie vīrieši pie nākamajiem troņmantniekiem bija nokalpojuši attiecīgi piecus un sešus gadus.

Arbiters arīdzan norādījis, ka personāla kalpošanas laiks ir atšķirīgs katram no karaliskās ģimenes atzariem. Viņš arī vērsis uzmanību, ka nav viena noteikta un „vispārpieņemta” laika, cik ilgi konkrētajam cilvēkam būtu jākalpo galmā. Parasti arī nokalpotais laiks netiekot salīdzināts, kāds tas bijis pie vienas ģimenes un kāds pie otras.

foto: James Whatling / MEGA / Vida Press
Princis Harijs ar sievu Meganu.

„Ļoti daudz kas ir atkarīgs no darba struktūras. Karalienei ir trīs palīgi. Visi sadalījuši darbalaikus tā, lai būtu viņas rīcībā 24 stundas diennaktī,” apliecinājis Arbiters.

„Nākamajiem rindā uz troni darbinieku skaits ir mazāks, taču katrai karaliskajai ģimenei ir izvēles iespējas.”

Arbiters arī norādījis, ka darbinieku aiziešanai var būt vēl kāds iemesls, vissenākais iespējamais: proti, atalgojums.

„Mēs strādājam, lai labi nopelnītu un privātais sektors ir daudz ienesīgāks,” viņš apliecina.

Meganas un Harija pirmajam bērnam pasaulē jānāk jau pēc mēneša. Cerams, ka ap šo laiku viņiem būs vēl kāds uzticams personāla darbinieks.

Megana Mārkla kopā ar karalisko ģimeni apmeklē Nāciju sadraudzības dienas dievkalpojumu Vestminsteras abatijā

gallery icon
25

Meganas Mārklas topošās māmiņas stils

gallery icon
25

Princis Harijs un hercogiene Megana viesojas Birkenhedā

Princis Harijs un hercogiene Megana 2019. gada 14. janvārī viesojas Birkenhedā.

gallery icon
13