foto: Rojs Maizītis
Pret Aldi Gobzemu ierosināta lieta - politiķis pats nemaz nezina, par ko viņu tiesā
Aldis Gobzems apgalvoja, ka viņam neesot zināms, par ko tieši pret viņu tiesā vērsusies Rīgas satiksme, taču ticamākais iemesls varētu būt kādas automašīnu stāvvietas noteikumu pārkāpums.
Slavenības
2019. gada 14. marts, 08:20

Pret Aldi Gobzemu ierosināta lieta - politiķis pats nemaz nezina, par ko viņu tiesā

Žurnāls "Kas Jauns"

Pagājušajā nedēļā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā tika izskatīta lieta, kurā kā atbildētājs norādīts no partijas "KPV LV" 13. Saeimā ievēlētais deputāts Aldis Gobzems. Prasītājs ir Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme", bet Gobzems pats apgalvo – viņa rīcībā informācijas par kādu veiktu nodarījumu nemaz neesot.

Tik dažādais Aldis Gobzems laika griežos

Pasniedzējs, direktors, advokāts, politiķis un premjera kandidāts - kā laika gaitā mainījies Aldis Gobzems.

gallery icon
16

Kā norādīts Tiesas sēžu kalendārā, lietas būtība ir civilprocesa pirmajā instancē izskatāma vienkāršotās procedūras lieta par naudas piedziņu, lieta izskatāma rakstiski, tātad Gobzemam uz tiesu ierasties nemaz nevajadzēja. Un politiķis paziņoja, ka nekāda pavēste par šādas lietas izskatīšanu viņam nav pienākusi.

Žurnālam "Kas Jauns" Aldis Gobzems apgalvoja, ka viņam neesot zināms, par ko tieši pret viņu tiesā vērsusies Rīgas satiksme, taču ticamākais iemesls varētu būt kādas automašīnu stāvvietas noteikumu pārkāpums. „Man nav atnākusi pavēste no tiesas, līdz ar to nevaru skaidri pateikt, par ko ir šī lieta. Iespējams, par stāvvietām,” pauda Saeimas deputāts, piebilstot, ka savulaik šādās lietās ir pārstāvējis vairākus klientus, un norādot, ka Rīgā sodi par neatļautu auto novietošanu ir nesamērīgi bargi.

Ķibeles ar noteikumu pārkāpumiem, kas saistīti ar spēkratiem, Gobzemam bijušas iepriekš. Kā žurnāls "Kas Jauns" jau rakstīja, Gobzems ikdienā pārvietojas ar 2012. gada izlaiduma automašīnu "Mercedes-Benz GL 350", kas iegādāta 2013. gadā, bet viņa sieva Krista brauc ar "Mercedes-Benz CLA 200", kas pirkta 2017. gadā. Šos divus spēkratus politiķis arī pērn novembrī minēja savā amatpersonas deklarācijā – pirmais esot „valdījumā”, otrais „lietošanā”.

Tieši ar 2013. gadā iegādāto 2012. gada izlaiduma "Mercedes-Benz GL 350", kā numura zīmi krāšņo viņa iniciāļi, Gobzemam savulaik jau sanāca „pagrēkot” – ir informācija, ka pērn oktobra vidū kādam, kas bijis pie šā auto stūres, sanācis pārsniegt ātrumu par vismaz 11 kilometriem stundā, kā dēļ piespriests 20 eiro sods. Un līdz tā samaksāšanai bija liegums ar šo auto i tehnisko apskati iziet, i censties to, piemēram, notirgot. Soda punktu gan Gobzemam, pēc CSDD pieejamās informācijas, nav.

foto: Ekrānuzņēmums no Nemelo.lv
Latvijā šā "Mercedes" auto pirmā reģistrācija ir 2012. gada aprīlī, un Gobzems ir spēkrata trešais īpašnieks. 2013. gada 6. jūnijā mersedesu kāds iegādājās no pirmā īpašnieka, bet jau dienu vēlāk auto bija reģistrēts uz trešā īpašnieka – Gobzema – vārda.

Kad Gobzems bija partijas KPV LV izvēlētais premjera kandidāts, Aldis lepni paziņoja – no dienesta automašīnas atteiksies un pārvietosies ar tramvaju. Tad sociālajos tīklos kā uz burvja mājienu parādījās fotogrāfijas, kurās politiķis redzams sabiedriskajā transportā, braukdams kopā ar „parasto” tautu. Varbūt, pozējot foto, Aldis vienkārši piemirsis iegādāties biļetīti?

Citas ziņas, notikumus un intervijas lūkojiet šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns"!