foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: ģimene Austrālijā veļas istabā atrod piecmetrīgu pitonu
Trakā pasaule
2019. gada 19. februāris, 11:03

VIDEO: ģimene Austrālijā veļas istabā atrod piecmetrīgu pitonu

Jauns.lv

Čūsku ķērājus uz savu mitekli nācies saukt kādai Kvīnslendā dzīvojošai ģimenei - viņu mājas veļas istabā paviesojusies 5,5 metrus gara un 40 kilogramus smaga čūska, ziņo medijs "ABC News".

Ģimene nelūgto viesi pamanījusi ap pus pieciem no rīta un nekavējoties zvanīja čūsku ķērājiem, kuriem, šķiet, Austrālijā darba netrūkst.

Ķeršanas procesā kopā ar diviem profesionāļiem piedalījās arī pati mājas iemītniece, Anna Kenedija. Ķērāji pamatīgi nopūlējās, kamēr milzu rāpuli, kurš izmisīgi centās noslēpties veļas grozā, izvilka no istabas. Pitons bija tik liels, ka to bija grūti ietilpināt auduma maisā. Pēc vairāku minūšu cīņas čūska tika ietīta liela izmēra palagā un varēja doties ceļā uz sev piemērotākām mājām Austrālijas dabas takās.

foto: ekrānuzņēmums no video

Video ar austrāliešu centieniem tikt galā ar milzu dzīvnieku ātri vien izplatījās interneta vidē, kur ķērāji tika gan slavēti par savu pašaizliedzīgo un drosmīgo darbu, gan arī nosodīti par šķietami rupjo izturēšanos pret dzīvo radību. "Video dēļ es izjūtu daudz negāciju," atklāj Čārlijs Bērs, viens no pitona ķērājiem. "Cilvēki nesaprot, ka šāda izmēra čūskas ir ļoti spēcīgas un tās ir grūti savaldīt." Sašutumu sabiedrībā raisījis moments, kurā Bērs redzams, čūsku cieši satvēris zem galvas.

foto: ekrānuzņēmums no video

Arī Kenedija ir ļoti pateicīga darbiniekiem: "Esmu satriekta par negatīvajiem komentāriem, kas tiek veltīti šiem vīriem. Čārlijs tikai darīja savu darbu, klāt bija arī suņi un mēs nevēlējāmies, lai kāds ciestu. Mēs vēlējāmies ātrāk pitonu sagūstīt un nogādāt drošākā vidē."

Video redzamās sugas pitoni var izaugt līdz pat 8,5 metrus gari. Tie parasti dzīvo lietusmežos un piekrastēs.