foto: Mārtiņš Ziders
Jānis Aišpurs beidzot sācis risināt šķiršanās lietu
Jānis Aišpurs.
Slavenības
2019. gada 18. februāris, 06:42

Jānis Aišpurs beidzot sācis risināt šķiršanās lietu

Žurnāls "Kas Jauns"

Jaunais gads ar jaunām vēsmām sācies mūziķim Jānis Aišpuram, jo beidzot sācis risināties viņa šķiršanās process ar ilggadējo dzīvesbiedri Madaru Līviņu-Aišpuri.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau krietnu laiku zināms, ka grupas "The Sound Poets" līderis Jānis Aišpurs nedzīvo ģimenē, jo ir attiecībās ar dziedātāju Aiju Andrejevu. Jānis joprojām oficiāli ir precējies ar interjera dizaineri Madaru Līviņu-Aišpuri, viņu 12 gadu ilgajā laulībā dzimušas divas atvases.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Jānis un Madara, iespējams, šogad savu šķirs savu laulību arī oficiāli.

Tagad pauzē Madara

Pērn pavasarī Jānis izvācies no ģimenes mājas, solījis sakārtot šķiršanās lietas, taču joprojām vilcinās. Madara nesen žurnālam "Kas Jauns" šādu rīcību dēvēja par „divu sieviešu mānīšanu un nepieņemamu vīrieša rīcību”. „Ar mani viņš nav izšķīries, bet ar Aiju dzīvo kopā…” situāciju raksturoja Madara.

Tagad viņa žurnālam "Kas Jauns" atklājusi, ka šķiršanās lieta iesākusies un ir procesā. „Tagad gan iepauzējusi esmu es. Jāsakārto dažas lietas, un runa ir par mūsu saistībām attiecībā uz kopīgajiem bērniem,” atklāj mūziķa dzīvesbiedre. Ja Aišpurs joprojām ir precēta vīra godā, tad viņa jaunā mīļotā Aija Andrejeva laulības važām vairs nav sieta – jau pāris gadu viņa ir šķīrusies no vīra Toma Bērziņa.

Sākumā runas par krīzi noliedza

Runas par krīzi Aišpuru laulībā sākās jau 2017. gada nogalē. Kā iemesls tika minēta Jāņa draudzība ar dziedātāju Aiju Andrejevu, ar kuru viņš satuvinājies, televīzijas projektā "700 pasaules brīnumi" dodoties ceļojumā uz Malaiziju.

foto: Facebook
Jānis un Aija satuvinājušies, televīzijas projektā "700 pasaules brīnumi" dodoties ceļojumā uz Malaiziju.

Pērn janvārī runas par attiecībām ar Aiju un problēmām paša laulības dzīvē Jānis uztvēra ar izbrīnu. “Mums viss ir kārtībā. Vienīgais jaunums ir tāds, ka bērnam tikko palika septiņi mēneši, bet pārējais viss ir kā parasti,” ar sev tipisko smaidu uz lūpām attiecības ar Madaru žurnālam "Kas Jauns" komentējis mūziķis, sastapts aptaujas "Muzikālā banka" apbalvošanas ceremonijā, kurā bija gan viņš, gan Andrejeva.

„Esam kopā kā dziesmas autors ar izpildītāju. Mums ir, par ko runāt… Joprojām esmu laimīgs kopā ar savu ģimeni,” teica Aišpurs. 2017. gada nogalē Jānis arī atklāja, ka Aija kļuvusi par pirmo dziedātāju, kurai viņš radījis dziesmu. Tā ir dziesma "Tu mani sauc" no Andrejevas albuma "Mēs pārejam uz tu", un Aišpurs tai sarakstījis ne tikai mūziku, bet arī vārdus.

foto: Juris Rozenbergs
Aija un Jānis šogad Daugavplī "Muzikālajā bankā".

Savukārt Madara apmēram tajā pašā laikā sociālās saziņas tīklā "Facebook" dalījās ar mācītāja Jura Rubeņa atziņām par to, kāpēc tik daudz cilvēku šķiras. Pārdomās akcentēta attiecību vērtības apzināšana tikai brīžos, kad tiek piedzīvota smaga krīze, nepieciešamība attiecību vārdā mainīties otra dēļ, attīstīties un nepieciešamība ieklausīties otrā. Sociālajā tīklā Madara arī dalījās ar atziņu, ka „krīzes attiecībās rodas, ja ir sakrājies rūgtums, kas sasniedz tādu pakāpi, ka pagriezties atpakaļ un restartēt attiecības ir grūti”.

No ģimenes aizgāja jau pirms gada

Par to, ka tiešām ir pašķīries no sievas, žurnālam "Kas Jauns" Aišpurs beidzot atklāja pērn pavasarī. „Šobrīd dzīvojam šķirti, es – viens pats. Bet kopīgi rūpējamies par bērniem, kā normāli vecāki,” teica viņš.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Savukārt Madara šogad janvārī atklāti pavēstīja, ka Jānis ģimenē nedzīvojot jau aptuveni gadu. “To, ka Jānim ir attiecības ar Aiju, nojautu jau sen. Bet, tā kā tolaik biju stāvoklī un zem sirds nēsāju mūsu kopīgo atvasi, nevarēju to pārbaudīt,” teica Aišpura sieva, kas nu “pieņēmusi notiekošo un sākusi dzīvot no jauna”. Madara necenšas tagad kādu vainot. „Dzīve ir pilna pārsteigumu. Es esmu kļuvusi daudz stiprāka, tas gan,” stingri nosaka viņa. „Tagad mēs ar Jāni ejam katrs savu dzīvi.”

Viņai arī nu jau esot jaunas attiecības – dzīvē ienācis cilvēks, kas palīdz atvērt sievietes skaistumu un potenciālu. „Mēs ar Jāni esam katrs savā dzīvē. Es dzīvoju tālāk, mana dzīve turpinās. Man ir divas superīgas meitas, iedvesmojošs darbs, kā arī turpinu mācīties un pilnveidoties!”