foto: Reddit.com (Jibbles666)
Mēbeļu gigants "IKEA" nodemonstrē savas vājās ģeogrāfijas zināšanas
Trakā pasaule
2019. gada 8. februāris, 20:46

Mēbeļu gigants "IKEA" nodemonstrē savas vājās ģeogrāfijas zināšanas

Jauns.lv

Zviedrijas uzņēmums "IKEA" pēc kāda dekoratīva produkta novietošanas veikala ekspozīcijā izpelnījies Jaunzēlandiešu nosodījumu - populārais veikals no pasaules kartes vienkārši noslaucījis Okeānijas valsti. Ar attēlu no veikala padalījies kāds interneta vietnes "Reddit" lietotājs.

Vīrietis kļūdu pamanījis, pastaigājoties kādā "IKEA" veikalā ASV, Vašingtonā. Šāda veida kļūmēm forumā veltīta pat vesela tēma, jo izrādās, ka Jaunzēlande bieži vien tiek apdalīta no kartogrāfu puses.

Situāciju vēl ironiskāku padara tas, ka drīzumā mēbeļu gigants "IKEA" savu veikalu pirmo reizi atvērs arī Jaunzēlandē. "Diez viņi šo pārdos arī Oklendas veikalā?" aizdomājas kāds foruma biedrs.

Uz neveiklo atgadījumu ātri vien reaģējušas arī "IKEA" runas personas, atvainojoties par pieļauto kļūdu: "Uzņēmums ir atbildīgs par pareizu un atbilstošu motīvu izmantošanu tā produkcijā. Mēs redzam, ka kartes izstrādāšanas procesā tas nav ticis ievērots. Mēs izsakām nožēlu par notikušo un atvainojamies. Pašreiz tiek strādāts pie produkta izņemšanas no visiem mūsu veikaliem."

Tikmēr kāds cits "Reddit" lietotājs padalījies ar pavisam amizantu situāciju - Jaunzēlandi no kartes izsvītrojis pat kāds hostelis Jaunzēlandē.