foto: Stephen Lovekin/REX/ Vida Press
Aktieris Laiems Nīsons atklāj, kāpēc reiz vēlējies "nogalināt visus melnos"
Aktieris Laiems Nīsons.
Slavenības
2019. gada 5. februāris, 16:31

Aktieris Laiems Nīsons atklāj, kāpēc reiz vēlējies "nogalināt visus melnos"

Jauns.lv

Aktieris Laiems Nīsons šobrīd aktīvi piedalās savas jaunākās filmas „Cold Pursuit” ("Visi gali sniegā") reklamēšanas pasākumos, kas Latvijas kinoteātros būs skatāma no 8. februāra. Kādā no intervijām viņš atzinies rasistiskas dabas incidentā, kas noticis pirms daudziem gadiem.

Sarunā ar izdevuma „The Independent” reportieri 66 gadus vecais aktieris Laiems Nīsons dalījies pārdomās par to, kā gatavojies lomai un iejuties savā tēlā. Kā arī atsaucis atmiņā kādu senu notikumu, kad bija tikko kā uzzinājis, ka laba viņa draudzene tikusi izvarota.

Nīsons atceras, ka pirmais viņa jautājums cietušajai bijis, kādas ādas krāsas bijis šis nelietis. Viņš nav spējis valdīt dusmas un nedēļu nēsājis līdzi steku un gaidījis, kad kāds nejaušs „melnais izdzimtenis” viņu izaicinās un viņš varēs „to nogalināt”.

Aktieris intervijā apliecinājis, ka tagad izjūt lielu kaunu par savu toreizējo rīcību un uzskatiem.

Nīsons atzīst, ka cietusī paziņa spējusi par izvarošanas situāciju stāstīt ļoti savaldīgi. „Taču mana pirmā reakcija bija...” – tad aktieris iepauzē un turpina: „Es viņai pajautāju, vai zina, kurš tas bija? Nē. Kādas ādas krāsas viņš bija? Viņa atbildēja, ka tumšādains. Es staigāju turpu šurpu pa rajonu ar steku, cerot, ka man kāds tuvosies – tagad man kauns to teikt. Es tā darīju aptuveni nedēļu, cerot, ka [Nīsons ar žestu norāda uz pēdiņām savā teiktajā] „melns izdzimtenis” iznāks no kroga un uzsāks ar mani kašķi par kaut ko. Tā, lai man būtu iemesls...” – te aktieris atkal iepauzē un pabeidz teikumu: „ Viņu nogalināt.”

foto: SplashNews.com/ Vida Press
Laiems Nīsons filmā „Cold Pursuit” ("Visi gali sniegā").

Jaunajā filmā "Visi gali sniegā" Laiema Nīsona tēlotais varonis vēlas atriebties par to, ka narkotirgoņu banda nogalinājusi viņa dēlu.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.