foto: Tim Rooke/REX/ Vida Press
Karalienes Elizabetes 97 gadus vecais vīrs princis Filips iekļūst auto avārijā
Princis Filips no avārijas izkļuva sveiks un vesels.
Slavenības
2019. gada 18. janvāris, 11:12

Karalienes Elizabetes 97 gadus vecais vīrs princis Filips iekļūst auto avārijā

Jauns.lv

Autoavārijā netālu no britu karaliskās ģimenes atpūtas vietas Sandringemas muižas iekūlies Anglijas karalienes Elizabetes II vīrs princis Filips.

Bakingemas pils pārstāvji ceturtdien pavēstīja, ka 97 gadus vecais princis vadījis "Range Rover" auto, kas cietis negadījumā ar citu spēkratu. Karalienes tobrīd mašīnā nav bijis, un arī viņas vīrs nekādus savainojumus neesot guvis.

Otrā automašīnā atradušās divas sievietes, kas nogādātas slimnīcā, apārstētas un nu jau ir mājās. Spēkrata vadītāja esot sagriezusies, bet pasažierei - traumēta roka.

Elizabetes II dzīvesbiedrs Edinburgas hercogs Filips

gallery icon
41

Kā raidsabiedrībai BBC pastāstījis kāds aculiecinieks, kas braucis garām notikuma vietai, prinča Filipa vadītā mašīna izskatījusies avārijā apgāzusies. Arī foto no notikuma vietas par to liecina - viens auto ir grāvī, otrs uz sāniem, ar izsistu vējstiklu.

Pēc policijas sniegtās informācijas, uz incidenta vietu likumsargi izsaukti ceturtdien ap pulksten 15, šoferiem veikti alkohola testus, kas bijuši negatīvi.

Princis Filips 2017. gadā paziņoja par aiziešanu pensijā - beidza doties oficiālās vizītēs, taču nemetās sēdēt mājās. Joprojām sēžas pie stūres, bet savos īpašumos pat vada zirgu pajūgus.

foto: REX/ Vida Press
Princis Filips Vindzoras īpašumā stūrē zirgu pajūgu.

2016. gadā, būdams 94 gadus vecs, viņš pat izvizināja savu sievu karalieni Elizabeti II, kad tā Vindzoras pilī vizītē uzņēma ASV prezidentu Baraku Obamu un viņa sievu Mišelu.