foto: PA Wire/PA Images
VIDEO: Lutonas lidostā sarīkots pasaulē pirmais Ziemassvētku gaismas šovs uz lidmašīnas
Ziemassvētku gaismas šovs uz "easyJet" A320 lidmašīnas Lutonas lidostā.
2018. gada 18. decembris, 17:17

VIDEO: Lutonas lidostā sarīkots pasaulē pirmais Ziemassvētku gaismas šovs uz lidmašīnas

Jauns.lv

Lielbritānijas Lutonas lidosta šogad sarīkojusi īstus svētkus saviem darbiniekiem un tuvākās apkārtnes bērniem – krāsainu gaismas šovu uz vienas no milzīgajām lidsabiedrības “easyJet” lidmašīnām.

Populārā Lutonas lidosta Lielbritānijā šogad svin 80 gadu jubileju un par godu tai Ziemassvētki tiek svinēti nedaudz citādāk, kā ierasts. Pie krāšņās projekcijas četras nedēļas strādājuši 10 mākslinieki un dizaineri, horeogrāfijā iekļaujot ap 850 tūkstošus gaismas vienību un gaismas virtenes vairāk kā divu kilometru garumā.

Lutonas lidostas Ziemassvētku gaismas šovs uz lidmašīnas

Lielbritānijas Lutonas lidosta šogad sarīkojusi īstus svētkus saviem darbiniekiem un tuvākās apkārtnes bērniem – krāsainu gaismas šovu uz vienas no ...

gallery icon
8

Izgaismotā lidmašīna skatītājiem tikai izvietota lidsabiedrības “easyJet” angārā un šovu pavadīja klasiska Ziemassvētku mūzika – slavenā krievu komponista Pētera Čaikovska baleta “Riekstkodis” tēma. Klātienē izrādi baudīt varēja lidostas darbinieki, kā arī vietējās Vaitfīldas pamatskolas skolēni.

Multimediālajā izrādē redzams Ziemassvētku vecīša ceļojums, atgādājot dāvanas bērniem ar lidmašīnu.

Bērni bijuši sajūsmā par redzēto. Īpaši priecīga bija deviņgadīgā Megija, kurai tika dots tas gods uzsākt grandiozo šovu, ieslēdzot gaismas slēdzi: “Esmu redzējusi Oksfordas ielas Ziemassvētku gaismiņas, bet šis bija desmitreiz labāk!”

“Ar šo šovu mēs vēlamies pateikt lielu paldies mūsu darbiniekiem un lidostas klientiem, ar kuriem kopā esam attīstījuši Lutonas lidostu, pieredzot lielāko pārbūvi tās vēsturē. Šī ir īpašā Ziemassvētku dāvana viņiem,” stāsta lidostas direktors Nils Tomsons, kurš savā amatā aizvada pēdējās dienas, viņu nomainot Alberto Martinam.

Lidosta tiešām pēdējos gados piedzīvojusi lielas pārvērtības – ieguldīts liels darbs lidostas termināla pārmodelēšanā. Tiek prognozēts, ka pārbūves rezultātā lidostas ietilpība ievērojami palielināsies – jau 2020.gadā tā gadā spēs uzņemt pat 18 miljonus pasažieru.