foto: Vida Press
Atklāts, cik daudz naudas princese Diāna saņēma pēc šķiršanās no Čārlza
Princese Diāna.
Slavenības
2018. gada 27. septembris, 07:39

Atklāts, cik daudz naudas princese Diāna saņēma pēc šķiršanās no Čārlza

Jauns.lv

Kad princis Čārlzs un princese Diāna šķīra laulību, viņiem vajadzēja iet to pašu garo un sarežģīto laulības šķiršanas procesu, kā citiem pāriem, kas nolēmuši beigt laulības dzīvi. Ir tikai viena atšķirība - likmes ir ievērojami augstākas, ja darījums ir ar britu troņa mantinieku.

Velsas princis Čārlzs un princese Diāna par lēmumu dzīvot šķirti paziņoja 1992. gadā - pēc 11 gadu ilgas kopdzīves. Taču bija nepieciešami vēl četri gadi, lai vienotos par laulības šķiršanas nosacījumiem. Runā, ka Viņas Majestāte karaliene Elizabete II nav iebildusi, ka Diāna arī pēc šķiršanās saglabā Viņas Karaliskās Augstības titulu. Tas bija Čārlzs, kurš uzstāja, ka sievai to atņem līdz ar šķiršanās dokumentu parakstīšanas brīdi. Bez šī titula Diānai teorētiski bija jāklanās un jākniksē visiem karaliskās ģimenes pārstāvjiem – arī saviem dēliem Viljamam un Harijam.

foto: Vida Press

Par titula atņemšanu Diāna savulaik ļoti pārdzīvojusi. Jau leģendārs kļuvis stāsts par princeses tobrīd tīņa vecumu sasniegušo dēlu Viljamu, kurš mierinājis mammu un apsolījis, ka tiklīdz kļūs par karali, pirmais, ko izdarīšot – atdošot mammai viņai atņemto titulu.

Atņemtais tituls princesei Diānai bija kā „pliķis sejā” no karaļnama, taču šķiršanās viņai nesa ne tikai zaudējumus, bet arī ieguvumus. Visnotaļ pieklājīgu naudas summu.

Princese Diāna un princis Čārlzs sadrūmuši

Princese Diāna un princis Čārlzs.

gallery icon
15

Princeses advokāts un Bakingemas pils paziņoja, ka Diāna saņems konkrētu summu un Čārlzs šķirtajai sievai nemaksās ikmēneša uzturnaudu. Līdz šim neviena no pusēm neatklāja šīs vienošanās saturu. Tikai pēc princeses nāves daudzi no noslēpumiem pamazām sāk šķetināties. Kāds no Londonas laikrakstiem izdibinājis, kādu summu princese saņēmusi pēc šķiršanās. Tie esot 22,5 miljoni ASV dolāru, kā arī 600 000 dolāru liela alga, ar ko apmaksāt sava privātā biroja uzturēšanas vajadzības.

Protams, ja ir tāda rocība kā britu karaliskajai ģimenei, tad šāda suma tāds „piliens jūrā” vien ir.

Princese Diāna kāzu dienā

Princese Diāna un Velsas princis Čārlzs apprecējās 1981. gada 29. jūlijā.

gallery icon
22

Pēc šķiršanās princesei Diānai bija atļauts paturēt apartamentus Kensingtonas pilī, kas šobrīd ir prinča Viljama un viņa ģimenes oficiālā dzīvesvieta Londonā. Diānai aizvien bija nodrošināta pieeja karaliskās ģimenes lidmašīnām, un viņa varēja izmantot Sentdžeimsas pils apartamentus saviesīgu pasākumu rīkošanai, ja vien pirms tam bija to personīgi saskaņojusi ar karalieni.

Diāna drīkstēja paturēt visas dārglietas, ko bija ieguvusi laulības laikā, izņemot vienu – Kembridžas „Lover’s Knot” diadēmu, ko Elizabete II Diānai pasniegusi kā dāvanu kāzās, pēc tam, kad pati to bija galvā likusi tikai vienu reizi.

Diānas diadēma ar pērlēm un briljantiem

Diadēma ar pērlēm un briljantiem.

gallery icon
18

2015. gadā un 2016. gadā karaliene šo īpašo diadēmu svinīgu pasākumu apmeklējumiem aizdevusi Diānas vedeklai Kembridžas hercogienei Ketrīnai.

Kembridžas hercogiene Ketrīna pirmo reizi uzliek princeses Diānas mīļāko kroni

Uz pieņemšanu Bekingemas pilī hercogiene Ketrīna bija izvēlējusies matos iespraust diadēmu; un tā bija tikai trešā reize viņas augstajā statusā. ...

gallery icon
4