foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Arī es raudu un mēdzu būt vājš" - Markus Riva izdod savu personiskāko albumu
Mūzika
2018. gada 20. septembris, 13:52

"Arī es raudu un mēdzu būt vājš" - Markus Riva izdod savu personiskāko albumu

Jauns.lv

Latviešu mūziķis Markus Riva šodien izdevis savu piekto albumu - “I Can” apkopotas 11 oriģnāldziesmas angļu valodā, un katra dziesma ir stāsts no mūziķa pieredzes pēdējo triju gadu laikā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Albuma tapšanā piedalījušies producenti no Latvijas, ASV un Ukrainas. Albuma tituldziesma, ar kuru Markus piedalījies arī LTV konkursā “Supernova”, veltīta mūziķa mammai, kura pēdējo gadu laikā cīnījās ar vēzi.

Albumā “I Can” iekļautas arī  “Supernovas” dziesmas “This Time” un “Take Me Down” akustiskā versija, kurā piedalās dziedātāja Dināra Rudāne. Pārējais albuma materiāls ir jauni un līdz šim vēl nedzirdēti skaņdarbi popa un r&b stilā.

“Dažas no dziesmām ir radušās tikai augusta beigās un septembra sākumā, izkonkurējot citus darbus, kurus, iespējams, kādreiz iekļaušu kādā citā albumā”, par jaunajām dziesmām stāsta Markus.

Markus Rivas 31. dzimšanas dienas ballīte viesnīcā

2017. gada 3. oktobrī Markus Riva draugu un kolēģu lokā atzīmēja savu 31. dzimšanas dienu.

gallery icon
50

“Katrā dziesmā ir kāds personisks stāsts un pārdzīvojums. Lasot rindiņas un starp tām, klausītāji var vilkt paralēles ar notikumiem manā dzīvē. Radīt mūziku man nozīmē atstāt pēdas šajā pasaulē. Tas ir maģisks process, kurā es runāju par notikumiem savā dzīvē, bet tajā pašā laikā esmu pārliecināts, ka tā ir jutušies daudzi no mums.”

Markus Riva „Supernovā” izpilda dziesmu „I Can”

Markus Riva LTV1 konkursā „Supernova” izpilda dziesmu „I Can”.

gallery icon
4

No iepriekšējiem albumiem “I Can” atšķiras ar to, ka tas ir pats personiskākais mūziķa karjerā. “Esot savos 30, man ir vairāk drosmes runāt par to, ko jūtu, jo iepriekšējos albumos bieži domāju par to, vai klausītājs mani nepārpratīs. Vairs nebaidos atzīt to, ka arī es raudu un mēdzu būt vājš - esmu izgājis cauri depresīvam posmam savā dzīvē, ne vienmēr esmu visiem smaidīgais un draudzīgais Markus. Arī no mūžīgā pozitīvisma es pats mēdzu nogurt. Jo īpaši pārdzīvojot vienu no smagākajiem brīžiem manā dzīvē - tuva cilvēka zaudēšanu”, atzīst Markus.

Albuma radīšanā piedalījušies - Kaspars Ansons, Edgars Jass, Reinis Ašmanis, Gints Stankēvičs, Jānis Kalve, Dināra Rudāne, Edgars Krastiņš, Andis Ansons, Ansis Kolbergs, PK (ASV), Quinzy Thompson (ASV), Vlad Palagin (Ukraina).