Slavenības
2018. gada 20. septembris, 09:39

Zināms rezultāts pārbaudei par Laimas Vaikules, iespējams, nelegālo koncertēšanu Krievijā

Jauns.lv

Krievijas Federācijas Iekšlietu ministrijas Galvenā migrācijas lietu pārvalde beigusi lietu par Latvijas estrādes zvaigznes Laimas Vaikules, iespējams, nelegālo koncertēšanu Krievijā. Un nekādi pārkāpumi neesot konstatēti.

Kā zināms, augustā Krievijas varas iestādes uzsāka pārbaudi, vai Vaikules koncerti un to organizēšana Krievijā ir bijusi likumīga. Tostarp pārbaudītas arī Laimas uzstāšanās korporatīvajos pasākumos un privātajās ballītēs. Vienlaikus arī tikšot pārbaudīts, vai Vaikule ir nomaksājusi visus nodokļus Krievijas valstij.

Laimas Vaikules festivāla noslēgums

Laimas Vaikules festivāla noslēgums.

gallery icon
94

Krievijas Federācijas Iekšlietu ministrijas Maskavas filiāles Noziedzības un ekonomisko noziegumu darba grupas vadītājs Aleksandrs Haminskis toreiz paziņoja, ka ārzemju skatuves māksliniekiem, kuri ierodas viesizrādēs Krievijā, ir jāievēro vairāki likumi. Un par šādu viesmākslinieci atzīstama arī Vaikule.

Šādas ziņas par Vaikules koncertēšanas likumības pārbaudi parādījās pēc tam, kad dziedātāja, viesojoties Ukrainā, uz žurnālista jautājumu, vai grasās uzstāties Krievijas okupētajā Krimā, teica, ka to nedarīs ne par kādu naudu, jo viņa ir Eiropas Savienības – Latvijas - valsts pilsone un viņai ir aizliegts to darīt.

Nu Vaikules koncertēšanas likumības pārbaudes beigušās, un Krievijas Federācijas Iekšlietu ministrijas Galvenā migrācijas lietu pārvalde nekādus pārkāpumus konstatējusi neesot. Migrācijas likumi pārkāpti neesot, pie administratīvās atbildības ne Vaikule, ne viņas koncertu organizētāji saukti netikšot.

"Esmu ļoti priecīgs, ka Vaikules apzinīgums un uzticība likumiem ir bijusi nemainīga, neatkarīgi no valsts, kurā viņa atrodas. Iekšlietu ministrijas darbinieku operativitāte ļauj pielikt punktu šai histērijai, kas tika sacelta sakarā ar nesenajiem izteikumiem preses konferencē Odesā," tā saka tas pats Aleksandrs Haminskis.

Laimas Vaikules dzīvesbiedra Andreja Latkovska 67. dzimšanas dienas svinības

Jūrmalas restorānā "36. līnija" pagājušaā nedēļā atzīmēta estrādes dīvas Laimas Vaikules dzīvesbiedra Andreja Latkovska 67. dzimšanas diena.

gallery icon
54