foto: Scanpix/LETA
FOTO: krāšņākā cepuru parāde Anglijā jeb dāmu izrādīšanās karaliskajās zirgu skriešanās sacīkstēs
„Karalienei ir laba gaume attiecībā uz cepurēm, un viņa lieliski zina, kas piestāv vislabāk,” norāda Viņas Majestātes cepuru meistare Reičela Trevore-Morgana.
Slavenības
2018. gada 26. jūnijs, 07:48

FOTO: krāšņākā cepuru parāde Anglijā jeb dāmu izrādīšanās karaliskajās zirgu skriešanās sacīkstēs

Jauns.lv

Ja ir kāds pasākums, kurā vislielākā vērība tiek pievērsta dāmu cepurēm, tad tās ir karaliskās zirgu skriešanās sacīkstes Askotā, Anglijā. Tā vien šķiet, ka pat sacīkstes paliek „otrajā plānā”, jo Askota šajās dienās pārvēršas par krāšņāko cepuru parādi visā valstī.

Cepuru parāde Askotā 2018

gallery icon
78

Zirgu skriešanās sacīkstes Askotā ik gadus apmeklē arī visa karaliskā ģimene, karalieni Elizabeti II ieskaitot.

Ja paveicas saņemt ielūgumu kā vienai no karaļnama viešņām, attiecībā uz cepuri būs jāievēro daži strikti noteikumi, – apliecina Anglijas karalienes Elizabetes II cepuru meistare Reičela Trevore-Morgana.

foto: Scanpix/LETA
Košas, krāšņas un ekstravagantas cepures - tā ir Askotas "firmaszīme".

„Ja būsiet Karaliskajā korpusā, jums jānēsā cepure, kuras ir vismaz 10 centimetru augsta,” norāda cepuru meistare.

„Es vienmēr iedrošinu klientes izvēlēties lielāku, nekā mazāku cepuri. Šis ir pasākums, kurā visi ir cepurēs, un drosmīga izvēle neliks justies neērti. Tieši pretēji, jūs nožēlosiet, ja neuzdrīkstēsieties!”

foto: Scanpix/LETA
Jo cepure esot lielāka, jo labāk.

Trevore-Morgana zina, ko runā. Viņa ir karalienes cepurniece jau kopš 2006. gada.

Šogad, apmeklējot sacīkšu otro dienu, Viņas Majestātes Elizabetes II galvu rotāja viena no Trevores-Morganas veidotajām cepurēm. Gaiši pelēkzila cepure, ko greznoja ar rokām darinātas rozā zīda rozes. Tās perfekti saskanēja ar karalienes izvēlēto „Stewart Parvin” kleitu ar ziedu apdruku.

foto: Scanpix/LETA

„Karalienei ir laba gaume attiecībā uz cepurēm, un viņa lieliski zina, kas piestāv vislabāk,” norāda modiste.

Trevore-Morgana strādā nelielā salonā Londonā, un aizvadītās desmitgades laikā ir radījusi vairāk nekā 100 dažādas cepures karalienei. „Askotā visiem tērpi ir spilgtāki nekā citkārt un galvenais akcents likts uz cepurēm,” norāda cepurniece. „Viņas Majestāte ir labi pazīstama ar košiem tērpiem un vienmēr izceļas citu vidū.”

Sacīkšu atklāšanu un pirmo pasākuma dienu karaliene apmeklēja kanārijdzeltenā tērpā, ko bija papildinājusi ar savas ilggadējās personīgās ģērbējas dizaineres Andželas Kellijas darinātu cepuri.

foto: Scanpix/LETA