foto: Vida Press
Princis Čārlzs gribot, lai sievu nākotnē dēvētu par karalieni Kamillu
Baumo, ka princis Čārlzs vēlētos, lai sievu pēc viņa kronēšanas uzrunātu par karalieni Kamillu. Daži vērā ņemami mājieni uz to jau nesen bijuši.
Slavenības
2018. gada 23. marts, 06:38

Princis Čārlzs gribot, lai sievu nākotnē dēvētu par karalieni Kamillu

Kasjauns.lv

Princis Čārlzs, kurš ir pirmais rindā uz Lielbritānijas troni, vēlētos, lai viņa sievu pēc kronēšanas uzrunātu par karalieni Kamillu. Neskaitāmās aptaujās secināts, ka briti nevēlas Kamillu par karalieni. Savulaik arī oficiāli apstiprināts, ka viņa iemantotu tikai princeses konsortes titulu. Taču tagad kaut kas liek to visu apšaubīt.

Respektablais interneta portāls „The Daily Beast” norādījis uz to, ka Velsas prinča Čārlza oficiālajā mājaslapā izdzēsta virkne no biežāk uzdoto jautājumu (FAQ – Frequently Asked Questions) sadaļā rakstītajiem faktiem. To skaitā arī apstiprinājums, ka pēc tam, kad Viņas Majestāte karaliene Elizabete II dosies mūžībā un dēls princis Čārlzs mantos troni, viņa sieva „turpmāk būs dēvējama kā Viņas karaliskā augstība princese konsorte”, un nevis karaliene Kamilla.

foto: Vida Press
Kronis pie mēteļa atloka jau ir. Atliek tikai uzlikt galvā lielāku.

Interneta portāla „The Daily Beast” žurnālisti sazinājušies ar karaļnama pārstāvjiem un tie nolieguši to, ka šī rīcība nozīmētu Čārlza vēlmi Kamillu uzrunāt par karalieni.

„Mūsu biežāk uzdoto jautājumu sadaļa regulāri tiek apjaunota,” norādīts karaļnama sniegtajā paziņojumā. „Šis ir viens no jautājumiem, kuru Klārensa namam sabiedrība jau kādu laiku vairs neuzdod, tāpēc tas vairs nav atrodams šajā sadaļā.”

Princis Čārlzs un Kamilla

Princis Čārlzs un Kamilla.

gallery icon
30

2005. gadā, kad Velsas princis Čārlzs un Kamilla Pārkere Boulza apprecējās, tika paziņots, ka viņa neiegūs augstāko titulu. Runā, ka princim Čārlzam par to nācies piekāpties mammai, lai karaliene dotu svētību dēla laulībai ar Kamillu, jo viņa jau sen bijusi kategoriski noskaņota pret to, ka šo sievieti kādudien varētu saukt par „karalieni”.

Kamillas reputācija jau sen bija aptraipīta, jo princim Čārlzam ar viņu bija dēka laikā, kad viņš bija precējies ar princesi Diānu.

Kornvolas hercogienes Kamillas 10 gadi karaļnamā

Velsas princis Čārlzs un Kornvolas hercogiene Kamilla 2015. gadā atzīmē kāzu 10. gadadienu. Pa šiem gadiem agrāk tik nīstā Kamilla ...

gallery icon
64

Lai gan Čārlzam ir vienošanās ar mammu karalieni Elizabeti II un sabiedrības viedoklis par Kamillu bieži vien ir nesaudzīgs, klīst runas, ka tad, kad Velsas princis kļūs par karali, viņš tomēr varētu izmantot savu varu un pasludināt sievu kar karalieni Kamillu. Interneta portāls „The Daily Beast” secinājis, ka aizvadīto desmit gadu laikā Čārlzs pielicis daudz pūļu, lai „mēģinātu atkāpties no reiz dotā solījuma”.

„Viņš Troņa padomei darīs zināmu lēmumu par sevis pieņemto karaļa vārdu, bet pēc tam autoritatīvi paziņos, ka sieva turpmāk dēvējama par karalieni Kamillu,” portālam izteicies kāds vārdā nenosaukts ziņu avots.

Velsas princis Čārlzs un Kornvolas hercogiene Kamilla

gallery icon
18

Arī karaliskā biogrāfe Penija Džunore portālam apliecinājusi, ka Čārlzs visticamāk varētu tā rīkoties. „Ir savādi, ka pils no mājaslapas izņēmusi šo faktu, ja nākotnē viņu neplāno dēvēt citādi, kā vien par princesi konsorti,” norāda rakstniece. „Man ir tāda sajūta, ka viņš vienmēr gribējis, lai viņa būtu karaliene.”

Interneta portāls „The Daily Beast” prognozē, ka sabiedrības reakcija, iespējams, nebūs tik nosodoša, kā baidās karaļnams, – taču, ja Čārlzs to paveikšot slepus, tad gan tauta viņam visticamāk to nepiedos.

Princis Čārlzs un Kamilla austeru ēšanas festivālā

gallery icon
7

Kornvolas hercogiene Kamilla un prinči Viljams un Harijs

Kornvolas hercogiene Kamilla un prinči Viljams un Harijs.

gallery icon
19

Kamillas Pārkeres Boulzas bērni

Kamillas Pārkeres Boulzas bērni.

gallery icon
35