foto: LETA
Daumants Kalniņš atsaucis dalību šoruden gaidāmajā rokoperā "Lāčplēsis"
Dziedātājs Daumants Kalniņš.
Mūzika
2018. gada 14. februāris, 16:50

Daumants Kalniņš atsaucis dalību šoruden gaidāmajā rokoperā "Lāčplēsis"

LETA

Dziedātājs Daumants Kalniņš atsaucis savu dalību 8.novembrī gaidāmajā Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokoperā "Lāčplēsis", jo līdz šim pasākuma producents nav piedāvājis māksliniekam parakstīt oficiālu līgumu par iestudējuma galvenās lomas izpildīšanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kalniņš pauda, ka tuvojoties izrādei, tās producents Juris Millers viņam nav piedāvājis parakstīt oficiālu līgumu par Lāčplēša lomas atveidošanu, bet, tajā pašā laikā, biļetes uz izrādi tiekot turpināts tirgot, materiālos minot Kalniņu kā Lāčplēša lomas izpildītāju.

"Diemžēl organizatoru neizdarības dēļ, tirdzniecībā laistas biļetes uz neapstiprinātu sastāvu. Pēc neveiksmīgiem mēģinājumiem vēl šī gada sākumā beidzot sakārtot tiesiskās attiecības ar pasākuma organizatoru, esmu spiests publiski paziņot, ka rokoperā "Lāčplēsis" nepiedalīšos," situāciju aprakstīja Kalniņš.

Savukārt Millers sacīja, ka no pasākuma izziņošanas brīža, Liepiņš ir izteicis vēlmi nomainīt atsevišķu lomu izpildītājus, tostarp arī galvenās lomas atveidotāju - Kalniņu. "Šādu lēmumu autors pieņēmis ar mērķi, lai panāktu maksimāli labāko sava darba izpildījumu konkrētajā reizē," pauda Millers.

Producents apgalvo, ka, līdz ar izrādes mārketinga kampaņas sākšanu Latvijas Radio ēterā, iepriekš izziņotais Lāčplēša lomas atveidotājs Kalniņš saistībā ar iestudējumu nav ticis minēts nedz reklāmās, nedz arī biļešu tirdzniecības vietās.

Viesnīcā "Hotel Rome" 20.februārī plkst.14 notiks preses konference, kuras laikā tiks paziņots jauno iestudējuma dalībnieku sastāvs.

No 2017.gada 19.jūlija visās "Biļešu paradīzes" kasēs un tās mājaslapā ir pieejamas biļetes uz 2018.gada 8.novembrī "Arēna Rīga" paredzētajiem valsts simtgades svētku pasākumiem - populārās mūzikas dižkoncertu "Latvijas gadsimts" un rokoperas "Lāčplēsis" iestudējumu ar simfonisko orķestri, informēja koncertzāles "Rīga" un Latvijas Jaunatnes teātra mārketinga vadītājs Sandis Bergholds.

Jaunajā iestudējumā rokoperu "Lāčplēsis" skatītājiem pirmo reizi būs iespēja noskatīties un noklausīties pavisam jaunā skanējumā - simfoniskā orķestra izpildījumā, ko papildinās ritma grupa komponista Liepiņa vadībā, solisti un Nācijas kopkoris, kurā būs iespējams dzirdēt teju 1000 dziedātāju no visiem Latvijas novadiem.