foto: Facebook
40 gadu vecumā miris biseksuālais zostēviņš Tomass. Viņš dzīvoja kopā ar melno gulbi
Jaunzēlandē dzīvojušā zostēviņa Tomasa dzīvesstāsts ir ļoti neparasts.
Trakā pasaule
2018. gada 13. februāris, 11:33

40 gadu vecumā miris biseksuālais zostēviņš Tomass. Viņš dzīvoja kopā ar melno gulbi

Kasjauns.lv

Jaunzēlandē nomiris zostēviņš ilgdzīvotājs. Tomass, kurš pusi mūža bija uzticīgs vienam melnajam gulbim, vecumdienās palīdzējis citiem putniem, pat neraugoties uz savām veselības problēmām. Tomass bijis aptuveni 40 gadus vecs.

Agrā jaunībā Tomass atteicās no savu sugas biedru kompānijas un kā savu partneri izvēlējās melno gulbi Henriju. Abi kopā nodzīvoja aptuveni 18 gadu. Kad Henrijs atrada sev gulbju meiteni – Henrieti – Tomass palika kopā ar viņiem un vēl turpmākos sešus gadus palīdzēja jaunajam pārim audzināt viņu pēcnācējus. Šajā laikā netipiskā ģimenīte – divi gulbji un zostēviņš – trijatā izaudzināja 68 gulbīšus.

2009. gadā, kad Henrijs nomira, Henriete atrada sev jaunu partneri, bet Tomass uzsāka heteroseksuālas attiecības ar zosu meiteni un pat kļuva par tēvu. Taču šis pāris drīz vien izšķīrās, savukārt Tomasam sāka pasliktināties veselība. Sākotnēji viņš kļuva akls ar vienu aci (tolaik viņu savā aizgādībā paņēma Velingtonas putnu reabilitācijas centrs), bet pēc tam arī ar otru. Reabilitācijas centrā Tomass sadraudzējās ar citu putnu sugu pārstāvjiem un pat palīdzēja tiem audzināt viņu atvases. Centra darbinieki uzskata – „nostalģisku apsvērumu dēļ”.

foto: Facebook
Neparastā ģimene – divi gulbji un zostēviņš – sešu gadu laikā trijatā izaudzinājuši 68 gulbīšus.

„Paldies tev, Tomas, ka pierādīji: pastāv dzīve arī pēc redzes zaudēšanas. Tu mums biji iedvesmojošs piemērs,” pēc Tomasa aiziešanas mūžībā sociālajos tīklos raksta Velingtonas reabilitācijas centra darbinieki.

foto: Facebook