foto: Publicitātes (Lauris Vīksne)
Ko "Supernovas" žūrija teica par konkursa otro pusfinālu
"Spernova 2018" zūrija - DJ Rudd, Jolanta Gulbe-Paškeviča, Jānis Lūsēns un Ralfs Eilands.
TV
2018. gada 11. februāris, 20:25

Ko "Supernovas" žūrija teica par konkursa otro pusfinālu

Kasjauns.lv

Ar pārsteigumu – favorīta Markus Rivas – izgāšanos noslēdzās konkursa „Supernova 2018” otrais pusfināls, kurā uz finālu skatītāji rokrokā ar žūriju nosūtīja Madaru un Ritvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Hypnotic - Pray

foto: Publicitātes (Lauris Vīksne)
Hypnotic.

Ralfs Eilands: Pārliecinoši izdziedājāt dziesmu. Neuzskatu sevi par baigi stilīgo čali - pats esmu ieradies T kreklā un kedās, - bet man traucēja kleitas, kas izveidoja tādu klišejisku “Misis Universe” konkursa tēlu. Nodziedājāt skaisti, bet iznest dziesmu varētu labāk.

Jolanta Gulbe-Paškeviča: Neapšaubāmi jūsu trio man simpatizē kvalitatīvā izpildījuma dēļ - katra esat laba dziedātāja, ar labu balsi. Man jūsu tērpi patīk, bet par daudz statisks priekšnesums - nevarēju saprast, kāpēc jūs stāvat, jo dinamika dziesmā ir savādāka.

Jānis Lūsēns: Ļoti jauki, ka ir saskanīga trīsbalsība - par to atzinības vārdi. Par dziesmu runājot, var padomāt, kā katrai labāk parādīt savu īpašo vokālu. Par tērpiem neizteikšos.

DJ Rudd: Bīts mūsdienām ļoti atbilstošs un veiksmīgi samiksēts. Diemžel nepiekritīšu kolēģiem - manuprāt, daudzbalsība jūs iegāza. Man šķita, ka neturaties kopā. Dziesma būtu atbilstošāka solo māksliniekam.

Justs: Jūtos kā nonācis pasakā - starp trim princesēm.

Grupa: “Mēs neesam princeses, mēs esam eņģeļi!”.

MADARA - Esamība

foto: Publicitātes (Lauris Vīksne)
MADARA.

Ralfs Eilands: Kompozīcijas ziņā, par spīti tam, ka esmu teicis, ka Eirovīzijā nevar uzvarēt dziesma latviešu valodā, tu varētu būt viena no manām favorītēm. Lai iznestu ideju ārzemniekiem, viņiem tavā sejā jāredz dziesmas doma un viss pārējais, tāpēc novēlu tev mieru un brīvības sajūtu, lai pārliecinoši vari izdarīt visu, ko vari.

Jolanta Gulbe-Paškeviča: Tu mani ļoti pārsteidzi. Labā ziņā. Man ļoti patīk, ka mākslinieks spēj pārcelt savā pasaulē, un doties līdzi ceļojumā. Bija viegli, gaiši apcerīgi - tiešām nebiju gaidījusi, ka tu mani tik ļoti aizgrābsi.

Jānis Lūsēns: Prieks, ka uz šīs skatuves ienāk arī tādi instrumenti kā čells. Bija manāms uztraukums. Tev ir jāpadomā, kā vairāk paārdīties. Latviešu valoda ir īsti vietā - par ko mums kaunēties?

DJ Rudd: Varu paslavēt par drosmi piedalīties konkursā ar dziesmu latviešu valodā. Daudz bonusu tavā pusē - jāuzsver, ka vizuālais un gaismas paspilgtināja tavu priekšnesumu. Uztraukums nolasās - tas ir vienīgais, pie kā piekasīties.  

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Madara: Viss radās ļoti dabiski - mūza nāca, dziesma tapa ar brīnišķīgu vēstījumu latviešu valodā, kas ir skaista, un ar to ir jālepojas. Ārzemju auditorijai tas šķiet kā pluss nevis mīnuss. Vēlos sniegt cilvēkiem miera sajūtu, lai, iemesti haotiskajā ikdienas virpulī, viņi aizmirstos no rūpēm, aizvērtu acis, ieklausītos sevī un izbaudītu mirkli.


Markus Riva - This Time

foto: Publicitātes (Lauris Vīksne)
Markus Riva.

Ralfs Eilands: Es no tevis kā Markus Riva gaidīju nedaudz spilgtāku priekšnesumu. Tu diezgan labi ielīmējies tajās lietās, kas Eirovīzijas skatītājiem varētu patikt.  

Jolanta Gulbe-Paškeviča: Ļoti, ļoti patīkami pārsteidzi mani - tev ir izteikts progress. Tu šovakar izdarīji vislabāko - tas bija tavs labākais sniegums dzīvajā. Man ļoti patīk, kā tu strādā uz skatuves. Tev ir liela pieredze šovbiznesā, arī uzstājoties Krievijā, un skatuves tas ir labi redzama. Paldies par lielisku priekšnesumu!

Jānis Lūsēns: Ir jūtams, ka publika tevi atbalsta, kas ir ļoti svarīgi. Lai tev veicas!

DJ Rudd: Man jāatzīst, ka šis ir tavs vislabākais vokālais priekšnesums aizvadītajos “Supernova” gados. Ļoti jūtams arī progress angļu valodā. Dziesma kaut kādā ziņā ir Eirovīzijas šablons, kā jau Ralfs teica, bet bija ļoti pārliecinoši.

Markus Riva: “Katru reizi ir uztraukums, jo ir cita skatuve, cita žūrija, citi apstākļi - tu nekad nezini, kā būs. Ja nepamēģināsi, nekad neuzzināsi. Skatītāju atbalsts, protams, ir pats svarīgākais.”


In My Head - Sunset

foto: Publicitātes (Lauris Vīksne)
In My Head.

Ralfs Eilands: Neko baigi sliktu, bet arī neko baigi labu nevaru pateikt - bija normāli.  Stilistiski dziesma šķita līdzīga grupai “Jungle”. Mēģiniet vēlreiz citu gadu. Nebija slikti, bet varat oriģinālāk un foršāk. Jūs varat vairāk par normāli, jūs varat tiešām forši.

Jolanta Gulbe-Paškeviča: Progresīvi, stilīgi, interesanti. Novēlu veiksmi turpināt radoši strādāt un komponēt - tur varētu kaut kas labs sanākt.

Jānis Lūsēns: Kaut kā mani šis gabals aizrāva pretstatā Ralfam. Komplimenti ģitāras partijai, kas uztur dziesmas garu.

DJ Rudd: Gribu uzslavēt - viena no labākajām angļu valodas izrunām šī gada konkursā. Man vienmēr paticis tavs tembrs un jūs kā grupa man simpatizējat. Jums ir visas kvalitātes - labs balss tembrs un kvalitatīvs izpildījums, bet - vai šī dziesma būs tā, kas spēj izsist visas pārējās ārā?


RITVARS - Who's Counting

foto: Publicitātes (Lauris Vīksne)
RITVARS.

Ralfs Eilands: Kāpēc iepriekš mums nav nācies par tevi dzirdēt? Es apskaužu tavu balsi, tajā ir kaut kas hipnotizējošs. Es labprāt aizietu uz tavu koncertu. Sākumā dziesma ievilka iekšā, bet pēc tam palika garlaicīgi. Nezinu, vai tas ir skaņdarba, vai priekšnesuma dēļ.

Jolanta Gulbe-Paškeviča: Dziesmas laikā tiešām iegrimu pārdomās. Balss tiešām ir fascinējoša. Tā suģestē un tu paliec mazliet uz pauzes. Uztvēru katru tavu vārdu, kas nāca no sirds. Es tiešām vēlētos par tevi dzirdēt vairāk un apmeklēt kādu tavu koncertu.

Jānis Lūsēns: Piekritīšu visiem, kas slavē tavu balsi - Latvijā tāda silta, vīrišķīga, skaista balss ir deficīts. Dziesma piesaistīja simtprocentīgi, pat neko negribu komentēt. No līdz šim dzirdētā vispārliecinošākais sniegums. Man nebija garlaicīgi nevienu mirkli.

DJ Rudd: Es tevi uztveru kā pārsteigumu un piekrītu Ralfam - dziesmas sākums ļoti ievilka, bet, dziesmai progresējot, gribējās to, iespējams, izturētāku. Tev ir lielisks tembrs un tas ir pārsteidzoši, ka tu pats esi sacerējis šo dziesmu. Man tavs skatuves tēls kaut kā joprojām nelīmējas kopā ar džeku, kas atnācis no ofisa. Arī es gribētu aiziet uz tavu koncertu. Lūdzu, lūdzu, neapstājies! Pat, ja tu neiekļūsti finālā, lūdzu, turpini radīt mūziku!

Ritvars: “Mūzika man neliek miera, sauc pie sevis. Jau vairākus gadus rakstu dziesmas. Likās, ka šīs dziesmas vēstījums varētu saslēgties ar daudziem.”


Monta - 1000 Roses

foto: Publicitātes (Lauris Vīksne)
Monta.

Ralfs Eilands: Tu nodziedāji to, kas bija jānodzied, bet tas ir tipisks Eirovīzijas numurs.  Redzot lielajā finālā, es tā laikā izietu uzpīpēt, jo tādu numuru tur būs daudz. Tu ne ar ko neizceltos lielajā Eirovīzijā. Tas ir treknākais mīnuss. Nekādas baigās emocijas šīs priekšnesums neizraisīja.

Jolanta Gulbe-Paškeviča: Jā, šī dziesma tiešām ir standarta Eirovīzijas dziesma, bet, iespējams, apzināti? Man ļoti patika epizode ar arfu un balss tev ir ļoti laba. Turpini strādāt, neapstājies, iespējams, mēs par tevi vēl daudz dzirdēsim.  

Jānis Lūsēns: Tev drīzāk vajadzētu paklausīties Enja, kas vairāk atbilst tavam tēlam un muzikālajai domāšanai.

DJ Rudd: Viss it kā pareizi - dziesma ir pareizi uzbūvēta un piedziedājums ir lipīgs. Viss kā pēc grāmatas. Bet, vai tas tiešām neielīmējas vārdā “standarts”? Tavs tēls, vokāls ir pomūzikai ļoti atbilstoši. Turpini strādāt - vēlam tev lielus panākumus!

RIGA Reggae - Stop The War U2

foto: Publicitātes (Lauris Vīksne)
RIGA Reggae.

Ralfs Eilands: Prieks, ka ar regeju var tikt arī līdz meinstrīma skatuvei. Manuprāt, regejs nav tas žanrs, kur ir jātrāpa katrā notī. Regejs ir sajūtu žanrs un sajūtas jūs esat uzbūruši brīnišķīgas. Es esmu absolūts grupas RIGA Reggae fans! Es ļoti vēlētos kā jūsu bekvokālists ar jums pavadīt trīs nedēļas Portugāles viesnīcā. Kopā mēs varētu sasniegt jaunus augstumus.

Jolanta Gulbe-Paškeviča: Man ne mirkli nebija garlaicīgi. Horens skatuvi var aizpildīt arī viens pats - ar savu personību.

Jānis Lūsēns: Perfekts gabals, tur nav, ko piebilst. Brauksim kopā - es pirmais, vēl pirms Ralfa, ģērbtuvē pieteicos par bekvokālistu. Vokāls gan man tāds švakāks, es varētu iet alum pakaļ. Ja netiksiet uz lielo konkursu, Portugālē varētu atvērt alternatīvo skatuvīti, kur jums un citām grupām uzstāties.

DJ Rudd: Mesidžs ir nodots un pats svarīgākais ir tas, ka šovakar jūsu izpildījumā ir lielisks šova noslēgums. Turpiniet mūs priecēt un izklaidēt!

Horens: “Lai mīlestība valda pasaulē!”

TV konkursa "Supernova 2018" otrais pusfināls

TV konkursa "Supernova 2018" otrais pusfināls.

gallery icon
122