foto: Publicitātes
“Viņas melo labāk” zvaigzne Polačenko saderinājusies un atkal filmējas Latvijā
Alise ar kolēģiem filmā “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru”.
Slavenības
2017. gada 23. augusts, 06:05

“Viņas melo labāk” zvaigzne Polačenko saderinājusies un atkal filmējas Latvijā

Kasjauns.lv

Seriālā “Viņas melo labāk” iepazītā aktrise Alise Polačenko spēlē Latvijas Simtgades projekta pirmajā filmā “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru”. Filmas pirmizrādi viņa apmeklēja drauga Edgara Raciņa, kurš pavisam nesen bildinājis Alisi, pavadīta.

Seriāla "Viņas melo labāk" zvaigznes Alises Polačenko dzīves ainiņas

Seriāla "Viņas melo labāk" zvaigznes Alises Polačenko dzīves ainiņas

gallery icon
10

2015. gada vasarā aktrise Alise Polačenko nospēlēja savas varones Jolantas pēdējos kadrus seriālā “Viņas melo labāk” un pārcēlās uz dzīvi Helsinkos pie drauga Edgara. Taču Alises saistība ar Latviju nav zudusi, viņa aizvien apciemo radus un draugus, un pat filmējas Latvijas projektos.


Pagājušajā nedēļā pirmizrādi piedzīvoja filma “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru”, kurā viņai uzticēta nozīmīga loma. Kasjauns.lv viņa stāsta, ka labprāt pieņēmusi aicinājumi atkal filmēties Latvijā.  „Piekritu, jo man piedāvāja mammas lomu, turklāt mammu septiņus gadus vecam puikam. Līdz šim plašākai publikai esmu vairāk zināma, spēlējot jaunu, naivu meiteņu lomas, bet šis piedāvājums bija tuvāks tam, kādas lomas vēlos spēlēt,” tā Alise.

foto: Mārtiņš Ziders
Alise ar draugu Edgaru Raciņu filmas pirmizrādē.


Viņa piebilst, ka ar Markusu, aktieri, kas atveido viņas dēlu, ātri vien izveidojās sirsnīgas attiecības. Un pat tad, kad mātes un dēla ainas bija uzfilmētas, un aktrise varēja doties mājās, zēns ar asarām acīs skrējis viņai pakaļ. „Šķiršanās bija ļoti emocionāla. Tāpat bija liels prieks strādāt kopā ar tādiem lielmeistariem kā Mārtiņu Vilsonu un Akvelīnu Līvmani, kas ir ne tikai izcili sava amata meistari, bet arī brīnišķīgas personības. Draudzīgi, izpalīdzīgi un, galvenais, humora pilni!” stāsta aktrise. Lai gan filmēšanās ritēja intensīvi, šajās dienās viņa paguva izbaudīt Kuldīgas vasaras skaistumu, Latvijas plašos laukus un nopeldēties Ventas rumbā.

Filmas "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" pirmizrāde un bankets

Filmas "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" pirmizrāde un bankets.

gallery icon
91


Kā zināms, šobrīd Alises dzīve rit Somijā, Helsinkos. „Tas gan nenozīmē, ka mana aktrises karjera būtu apstājusies, gluži pretēji, tagad tā sāk uzņemt jaunus apgriezienus, jaunā vidē. Šobrīd strādāju pie vairākiem projektiem sadarbībā ar Somijas nacionālo televīziju Yle, un vēl gaidāms darbs Helsinku koncertzālē, kur taps uzvedums par Bēthovenu un viņa daiļradi,” atklāj viņa.

foto: no privātā arhīva
Ik gadu Alise cenšas izbrīvēt laiku, lai aizbrauktu uz Nicu.

Paralēli tam Alise apgūst somu valodu, kas nav no vienkāršākajām, kā arī šogad ieguva maģistra grādu starptautiskā biznesa vadībā. „Neizpaliek arī Latvijas apciemojumi, kad cenšos satikt savus mīļos un apskatīt pēc iespējas vairāk izrādes teātros, lai vienmēr būtu lietas kursā par aktualitātēm ne tikai Somijas teātros, bet arī Latvijā,” teic aktrise.