Slavenības
2009. gada 18. aprīlis, 14:36

Olgu grib ievilināt politikā

Jauns.lv

Dziedātāja Olga Rajecka Kas Jauns paziņo, ka, tuvojoties pašvaldību vēlēšanām, vairāku partiju pārstāvji centušies viņu pierunāt iesaistīties politikā.

Lai arī Olga sevi uzskata par cīnītāju, iet politikā viņa kategoriski atsakās. „Tajā bedrē es nelīdīšu! Esmu dziedātāja, un, ja visa mana darbība aprobežotos vien ar rociņas pacelšanu balsošanā, tas būtu pret jebkādiem maniem principiem. Dzīvoju Garkalnes pagastā, un, protams, es neesmu apmierināta ar to, kā tiek organizēta pašvaldības dzīve. Uzskatu, ka pagastveči daudzus gadus ņirgājušies par vienkāršajiem iedzīvotājiem. Baltezera krasti apbūvēti milzīgām villām, kaut arī sen tas ir aizliegts. Vari vākt parakstus vai skriet ar pieri sienā — tāpat neviens nereaģē, jo bagātnieki par visu jau samaksājuši,” sašutusi Olga, sakot, ka cīnīties pret koku izciršanu un dabas saglabāšanu gatava arī, „neesot iekšā tur, politikā”. „Mani vēlētāji ir koncertu apmeklētāji, mana tribīne ir mana skatuve. Man neko dzīvē vairs nevajag. Gribu dzīvot, lai nav jākaunas!”

Ar koristiem ballējas klubā

Olgas Rajeckas dzīves prioritāte aizvien ir mūzika. Kopš dalības pērn TV šovā Koru kari dziedātāja turpina aktīvi koncertēt kopā ar violeto Lielvārdes kori. „Piedalīšanās Koru karos man deva jaunu sparu un apziņu, ka tas, ko mēs darām, ir nozīmīgi. Kas to būtu domājis, ka arī ārpus Dziesmu svētkiem tauta tik ļoti iemīļos kordziedāšanu?! Arī man tas bija jauns radošs grūdiens. Pēc šova norunājām, ka nešķirsimies un turpināsim uzstāties. Koncertu ir daudz, cilvēki nāk, un visas biļetes lielākoties tiek izpirktas. Tagad plānojam koncertu grafikus vasarai, esam ierakstījuši albumu ar 14 dziesmām,” gandarīta ir Olga Rajecka. Skatuves māksliniece uzsver, ka Lielvārdes kora priekšnesumos liela loma piešķirta koncertšovam. „Cilvēki jau sen, nākot uz koncertu, gaida ko vairāk nekā tikai solistu pie mikrofona. Mūsu koris taisa īstu šovu — spēlējam uz pudelēm, uz glāzēm, ir akordeons, krāšņi tērpi un horeogrāfija. Kad koncertos redzu, ka cilvēki gūst baudu no mūsu uzstāšanās, tas uzlādē arī mani.”

Koristu kompānijā Olga jūtas lieliski. Dziedātāja priecājas, ka Lielvārdes korī kopš aizvadītā gada rudens izveidojušies vairāki pārīši. „Mums ir daudz pielūdzēju! Par meiteņu mīluli kļuvis Reinis, un pēc koncertiem pie viņa stāv vesela rinda, kas vēlas ar viņu fotografēties. Arī pašai saradušies jauni pielūdzēji, kas pēc koncertiem apber mani ar ziediem un dāvanām,” smaida Olga un piebilst, ka viens no beidzamā laika jautrākajiem piedzīvojumiem bijis pēc koncerta Valmierā, kad visi kora dalībnieki kopā ballējušies Multiklubā.

Paslēpes ar fotogrāfiem

Rajecka atzīst, ka viņas draugs Gints Mauliņš (25) uz koncertiem līdzi nebraukājot. „Es taču uz viņa darbu arī neeju! Protams, ja koncerts notiek, kur viņš ir tuvumā, reizēm atbrauc paskatīties.”

„Personīgajā dzīvē esmu smaidīga un priecīga. Jūtu, ka sirdī atkal ienācis pavasaris. Jūtos

patiešām ļoti labi. Gribētos, lai tikpat labi būtu visiem,” atzīst dziedātāja. Olga teic, ka abi ar draugu tikuši pāri sabiedrības attieksmei, aizspriedumiem un skaudībai, ar ko saskārušies, kad aizvadītajā vasarā tika publiskotas mūziķes attiecības ar jauno mīļoto. „Kad fotogrāfijas ar mani un jauno draugu ielika žurnālā Kas Jauns, ļoti pārdzīvoju. Biju satraukusies, domāju, kas tagad būs… Domāju, ka viņš to neizturēs... Puisis nekad nebija saskāries ar tādām lietām, un sabiedrības spiediens bija milzīgs. Visas tās runas no sērijas — ko viņš atradis par sevi daudz vecākā sievietē?” nopūšas Olga, sakot, ka visvairāk sarūgtināta bijusi par ļaunajiem komentāriem internetā.

„Tagad mani vairs neuztrauc, ko citi domā. Galvenais, ka man pašai ir labi un esmu ar sevi harmonijā. Kāpēc Madonna var atļauties būt kopā ar krietni jaunāku puisi? Tā ir mana dzīve! Mēs neafišējam savas attiecības, un es negrasos kādam klāstīt par to, cik laimīgi esam kopā.”

Rajecka smej, ka tagad ar azartu uztver slēpšanos no fotogrāfiem. „Kad braucām atpūsties uz Krētu, par mūsu plāniem bija padzirdējis kāds žurnālists. Zvanīja man un solīja, ka lidostā mūs safotografēšot. Es teicu: „Vaktējiet!” Nekad dzīvē nebiju pieredzējusi, ka jābrauc ar citu mašīnu un lidostā jārauga turēties atstatus, lai kāds mūs nepamanītu kopā. Bēgšana no fotogrāfiem, izrādās, ir ļoti jautra! Tagad to vairs neuztveru kā galvassāpes un mokošu lietu. Tas taču ir aizraujoši!”

Patīk aktīvi vīrieši

Rajecka stāsta, ka vecuma starpību ar draugu neizjūtot. „Man ir ļoti interesanti un forši kopā ar viņu. Tas, cik gudrs un sakarīgs ir vīrietis, ir ļoti individuāls jautājums. Dažs labs arī 45 gadu vecumā ir muļķis. Tāpat ar sievietēm — daža ir veca jau 25 gados!” smej Olga Rajecka, sakot, ka dzīvotprieku mantojusi no mammas. Olga arī neslēpj savas jaunības recepti: „Vajag mīlēt sevi un mīlēt dzīvi! Pašsajūtas un fiziskās formas labad regulāri eju peldēt. Nevaru iztikt arī bez ķermeņa masāžas. Ar nepacietību gaidīju, kad beigsies ziema un sāksies velosipēdu sezona. Man ļoti patīk braukt ar riteni.”

Olga uzsver, ka viņai svarīgi, lai attiecībās būtu dinamiskums, lai tās būtu dzīvas. „Nekad vairs nevarētu būt kopā ar vīrieti, kurš guļ pie televizora un ēd čipsus. Esmu to piedzīvojusi un tagad zinu: tas nav domāts man! Es gribu, lai vīrietis mani aicina uz restorānu, ved uz kino, lai kopā varam braukāties ar velosipēdiem, slēpot, kaut ko padarīt dārzā, pastaigāt pa mežu un paklausīties putnus,” noskaita Olga, piemetinot, ka nespēj iztēloties arī kopdzīvi ar tādu vīrieti, kurš viņai būtu jāuztur. „Vai tas maz būtu vīrietis?” viņa retoriski vaicā.

Varētu vēlreiz apprecēties

Pēc Olgas domām, pēc vecākām sievietēm vīrieši tiecas, jo ar viņām ir vieglāk sadzīvot. „Jaunās sievietes ļoti ātri grib visu saplānot piecus gadus uz priekšu. Taču vīriešiem nepatīk dzīvot tādā stresā. Es, piemēram, nekad nevienam neko neesmu uzspiedusi, piemēram — preci mani, es gribu ar tevi nomirt vienā dienā! No otras puses: varbūt, ka īstenībā tieši vajag piespiest večus, lai viņi tevi apprec? Jo viņi jau nekad nespers pirmo soli. Un tad, ja attiecības izjūk, viņi brīnās: „Kā tad tā? Es taču neko nedarīju! Viss bija tik forši...” Ir taču briesmīgi cerēt un gaidīt… Tomēr es neesmu tā audzināta. Es dzīvoju pēc principa, ka sievietei ir jābūt kā vistai, kura skrien projām un domā, vai tikai es neskrienu par ātru. Jaunām meitenēm ir mīnuss — viņas par to nepadomā un pārāk ātri atdodas vīriešiem, jo viņām liekas, ka tā būs vieglāk viņu dabūt. Bet viņi taču vienmēr grib! Arī savu meitu Mariju (17) tā audzinu, saku, lai nesasteidz attiecības.” Dziedātāja priecājas, ka viņai ar meitu ir lieliskas draudzeņu attiecības. „Varam gan paballēties kopā, gan izrunāties par visdažādākajām tēmām. Man pēdējā laikā sanāk bieži ballēties jaunu cilvēku kompānijās. Mēdzu ciemoties gan pie Elīnas Fūrmanes, gan Šomīša (Dziedātājas Ella un Liene Šomase. — I. M.), gan Aishas.”

Olga nejūtas veca un priecājas, ka iemācījusies pilnvērtīgi baudīt dzīvi. „Pieļauju, ka varētu apprecēties un arī vēl dzemdēt bērnu. Kāpēc ne?! Es taču vēl netaisos līst zārkā un sevi aprakt zemē!”

Inta Mengiša/Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva