Tauta saziedo tūkstošus
Slavenības
2009. gada 25. maijs, 11:58

Tauta saziedo tūkstošus

Jauns.lv

„Labestības dienas” noslēguma koncertā Rīgas Kongresu namā pasākuma vadītāja aktrise Katrīne Pasternaka aizkulisēs nespēja valdīt asaras – tauta saziedojusi teju 300 000 latu!

Lai arī sev un kolēģiem aktrise bija solījusi, ka turēsies, reklāmas paužu laikā akcijas vadītāja Katrīne Pasternaka skrēja uz aizkulisēm, kur ļāvās aizkustinājuma asaru plūdiem un apkārtējiem lūdza kabatlakatiņus. Domājot par smagi slimiem bērniem, jau trešo reizi tautā iemīļotā aktrise Katrīne Pasternaka un telekompānija LNT aicināja visus Latvijā sadoties rokās. Cēlā mērķa atbalstītāju vidū bija arī sabiedrībā pazīstami ļaudis, kuri uzņēmušies slimo bērniņu sargeņģeļu lomu, un neskaitāmi mūziķi, kas visu „Labestības dienu” priecēja labdarības pasākuma apmeklētājus. Vairums mūziķu atzina, ka arī viņi ziedojuši naudu bērnu veselības atgūšanai. Viņu vidū bija arī komponists un mūziķis Kristaps Krievkalns ar draudzeni dziedātāju Gintu Ēķi. Abi piebilda, ka labprāt, ja būtu tāda iespēja, dotu vēl vairāk. „Ir neizmērojams saviļņojums, ka šajos laikos, kad pašiem ir tik grūti, mēs spējam būt solidāri un nesavtīgi palīdzēt citiem. Ir skaisti, ka tomēr ir lietas, kas stāv visam pāri. Protams, arī mēs ar Gintu piedalījāmies akcijā un ziedojām naudu,” atzina Krievkalns. „Šoreiz mans lielākais ziedojums bija dziesma, tomēr ļoti ceru, ka kādreiz dzīvē varēšu sniegt daudz vairāk. Apzinos, ka pašreiz ne man ir tik liela dvēsele, ne dzīves pieredze, ne tik daudz naudas,” mīļoto papildināja TV šova „Zvaigžņu lietus” atklātā dziedātāja Ginta Ēķe.

„Tas vienmēr ir satraucoši, kad ar tavu līdzdalību ir iespējams īstenot tik lielas lietas. Katram cilvēkam, kuram šai akcijā tiek sniegta palīdzība, tas ir ārkārtīgi svarīgi. Es to ļoti labi zinu,” uzsvēra dziedātājs Igo, kurš savulaik pats, ciešot smagā autoavārijā, veselību atguva, pateicoties tautas saziedotiem līdzekļiem.

Pēc grūtas darba dienas uz „Labestības dienas” noslēguma koncertu Rīgas Kongresu namā ieradās arī maestro Raimonds Pauls. „ Esmu pusdzīvs! Visu dienu, no desmitiem rītā līdz septiņiem vakarā Nacionālajā teātrī bija mēģinājums Ditas Lūriņas solokoncertam „Sapnis par Brodveju”. Tomēr „Labestības dienā” uzstāties man ir vairāk nekā pienākums, pat neraugoties uz nogurumu. Ja kādam ir vajadzīga palīdzība, tad ir jāpalīdz! Ja tā naudiņa aiziet „uz pareizu adresi”, tad šādi pasākumi noteikti jāatbalsta,” pārliecināts maestro.

Dziedātāja Aisha, kura koncertā uzstājās kopā ar bērnu grupu „Dzeguzīte” un Raimondu Paulu, atzina, ka viņa teju, teju spējusi valdīt pār savām emocijām. Mūziķe atklāja, ka bieži piedalās dažādos labdarības pasākumos. „Arī pati zvanīju uz ziedojumu tālruni, un esmu gandarīta par to, cik daudz mēs spējam kopā!”

Akcijas laikā bērnu veselības atgūšanai saziedoti vairāk nekā 272 tūkstoši latu, un tas nozīmē, ka palīdzēt būs iespējams ne tikai četriem bērniem, kā bija plānots sākumā, bet gan visiem 59 bērniem, kuri akcijās dienā bija „ziedot.lv” rindā.

Inta Mengiša / Foto: Mārtiņš Purviņš