Jaunais "Windows" parādīsies oktobra beigās
2009. gada 3. jūnijs, 10:18

Jaunais "Windows" parādīsies oktobra beigās

Jauns.lv

Pasaulē lielākā datorprogrammu ražotāja "Microsoft" jaunā operētājsistēma "Windows 7" pircējiem būs pieejama jau oktobra beigās, otrdienas vakarā paziņoja kompānijas pārstāvji.

Jaunās operētājsistēmas kodi datoru ražotājiem tiks nosūtīti jūlija beigās.

Tādēļ personālos datorus ar ieinstalētu "Windows 7" operētājsistēmu pircēji varēs iegādāties jau no 22.oktobra, un tas ir daudz agrāk, nekā sākotnēji tika plānots.

"Windows 7" beta jeb testa versija visā pasaulē ir pieejama jau no janvāra.

"Microsoft" jau iepriekš informējis, ka neveiksmi cietušās operētājsistēmas "Windows Vista" pēctece daudz racionālāk veiks ikdienas uzdevumus, ļaus datoram uzsākt darbu īsākā laikā, palielinās pārnēsājamā datora akumulatora izturību un ļaus vienkāršāk pieslēgt dažādas ierīces.

Jaunā operētājsistēma pielāgota arī izmantošanai arvien lielāku popularitāti gūstošajos skārienekrānos.

Turklāt veiksmīga "Windows 7" pārdošana varētu ļaut uzlabot "Microsoft" finanšu rādītāju. Kompānijas ieņēmumi šā gada pirmajā ceturksnī samazinājās par 6% - līdz 13,65 miljardiem ASV dolāru (6,77 miljardiem latu), un tā ir pirmā reize pēdējo 23 gadu laikā, kad kompānijas ieņēmumi ceturkšņa laikā ir sarukuši. Savukārt "Microsoft" peļņa minētajā periodā kritās par 32% - līdz 2,98 miljardiem dolāru (1,48 miljardiem latu).


BNS