Labākā dāvana krieviem – Cosmos
Slavenības

Labākā dāvana krieviem - Cosmos

Jauns.lv

2004. gada konkursā „Jaunais vilnis” uzvarēja latviešu grupa Cosmos. Interesanti, ka Krievijas publikai viņi patīk arī tagad.

Labākā dāvana krieviem – Cosmos...
Cosmos puišiem nereti mērojams tāls ceļš uz Maskavu un Sanktpēterburgu, kur viņi sniedz priekšnesumus nelielam klausītāju lokam.
Cosmos puišiem nereti mērojams tāls ceļš uz Maskavu un Sanktpēterburgu, kur viņi sniedz priekšnesumus nelielam klausītāju lokam.

Gadu vēlāk grupa izdeva albumu krievu valodā un kļuva tik atpazīstama, ka tika aicināta ne tikai uzstāties smalkai publikai, bet arī parodēta populārajā Krievijas TV humora raidījumā KVN.

„Nezinu, vai „nospēlēja” Jaunais vilnis vai labais iespaids, ko atstājām pēc koncertiem, bet arvien esam labās attiecībās ar krievu publiku,” stāsta Cosmos dalībnieks Jānis Ozols, piebilstot, ka ekonomiskā situācija pagaidām nav ietekmējusi viņu koncertplānus Krievzemē. „Pārsvarā tie ir korporatīvie pasākumi 30–40 cilvēku lielam klausītāju lokam Maskavā vai Sanktpēterburgā,” atklāj mūziķis. Pēdējā reize bijusi pirms pāris nedēļām, kad Cosmos piedalījies kādas Jeļenas dzimšanas dienas ballītē Sanktpēterburgā. „Svinības notika pie ezera, un mūs kā lielu dziedošu pārsteigumu pieveda motorlaivā, par ko jubilārei bija liels prieks,” atceras Ozols. Mūziķu slavināšana „no mutes mutē” esot viņu labākā reklāma un vienīgais garants koncertiespējām nākotnē, taču konkrēta līguma ne ar vienu no Krievijas šovbiznesa funkcionāriem grupai neesot.

Vita Zvaigznīte / Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva