„Cosmos” apmāca dziedošās ģimenes
Slavenības

„Cosmos” apmāca dziedošās ģimenes

Jauns.lv

Jau svētdien, 30.augustā pulksten 20.20, LNT ēterā sāksies skanīgi svētdienas vakari kopā ar dziedošajām ģimenēm no visas Latvijas. Uz projekta atklāšanu sestdien restorānā „Kaļķu vārti” ieradās arī grupa „Cosmos”, lai pirms starta stāstītu ģimenēm, ko ņemt vērā, kāpjot uz skatuves.

„Cosmos” apmāca dziedošās ģimenes...

Pēc pasākuma dziedošās ģimenes, grupa „Cosmos” un šova vadītājs Lauris Reiniks vienojas kopīgai bildei.
Pēc pasākuma dziedošās ģimenes, grupa „Cosmos” un šova vadītājs Lauris Reiniks vienojas kopīgai bildei.

Kā pierādījums tam, ka starpgadījumi notiek pat profesionāļiem, grupai „Cosmos” kalpo kāds smieklīgs stāsts par koncertu Jūrmalā. Lai pienācīgi nostādītu savu balsi pirms koncertiem, grupas bass Jānis Strazdiņš parasti cenšas ilgāku laiku nerunāt vai pat mazliet nosnausties. Līdz kāpšanai uz skatuves palikušas vien septiņas minūtes, bet Strazdiņš nekur nav bijis atrodams! Pārējie „Cosmos” puiši sākuši satraukti lūkoties pēc grupas biedra, līdz atraduši viņu automašīnā aizmigušu. Puisis saldi dusējis – ausīs iebāzti tamponi, mašīna aizslēgta, bet klauvējienus pa auto stiklu viņš nemaz nav dzirdējis, arī pārģērbties uzstāšanās drēbēs nebija paspējis... Par laimi, viss beidzies labi – grupa paguvusi septiņās minūtēs situāciju vērst par labu, un uz skatuves neviens pat nav nojautis par atgadījumu pirms pāris minūtēm…

„Visu jau nekad nevar izstāstīt, bet mēs centāmies atgādināt pašu galveno – par mikrofona turēšanu, gaismām, skatītājiem un pašu uzstāšanos. Nebija viegli vienā stundā ietilpināt septiņu gadu pieredzes konspektu, taču galveno esam viņiem izstāstījuši,” viens otru papildinot atzina „Cosmos” profesionāļi.

Vaicāti, vai arī paši „Cosmos” dalībnieki savās ģimenēs dzied, puiši vienbalsīgi slavē Sējānu ģimeni, kura muzicē visos lielajos ģimenes svētkos, it īpaši Jāņos. „Jāņos tas viss notiek nopietni. Tas gan neizpaužas kā daudzās filmās rāda – viens spēlē klavieres, bet pārējie dzied. Tā kā Sējānu dzimtā ir vairāki diriģenti un koru dalībnieki, īpaši attīstīta mums ģimenes svētkos ir koru dziedāšana,” stāsta Reinis Sējāns. Tomēr uz LNT radošā direktora Nika Volmāra aicinājumu piedalīties „Dziedošo ģimeņu” konkursā viņš neatsaucies. „Ko nu es daudz taisnošos, man vienkārši likās, ka šis nav īstais brīdis. Ir citas lietas, kas jādara,” atzina Sējāns.

Pārējie „Cosmos” dalībnieki mājās daudz nedziedot. „Mans tētis nomira, kad man bija 11 gadi, bet pirms tam viņš man dziedāja. Mamma gan man nekad nav dziedājusi,” stāsta Juris Lisenko. Tomēr viņš kopā ar dvīņu brāli piedalījies kādreiz slavenajā dziedošo ģimeņu „Spietā”, kur būtībā arī meklējama „Dziedošo ģimeņu” lieliskā pamatideja. Savukārt Jānis Ozols labāk izvēlas brīvajā laikā darīt ko citu, piemēram, aizbraukt sēņot, ko apņēmies šonedēļ izdarīt pat vairākas reizes.

Latvijas ģimeņu dziedāšanas svētki noritēs divos posmos. Vispirms notiks divi pusfināli – 30. augustā un 6. septembrī. Katrā pusfinālā piedalīsies 12 ģimenes, un skatītāji kopā ar žūriju lems, kuras sešas ģimenes no katra pusfināla virzīt tālāk. Visbeidzot tikai 12 ģimenes uzsāks dalību Lielajos dziedāšanas svētkos un cīnīsies par galveno balvu – 10 000 eiro.

Šova „Dziedošās ģimenes” tiešraides vadīs dziedātājs Lauris Reiniks, bet projekta žūriju pārstāvēs trīs cilvēki, no kuriem patstāvīgā žūrijas locekle būs labsirdīgā aktrise Katrīne Pasternaka.

Juris Lisenko soļo restorāna „Kaļķu vārti” virzienā, kur paredzēta tikšanās ar dziedošajām ģimenēm.

Kā „Cosmos” ģimenēm dziedāt mācīja

Sintija Lase/Foto: Mārtiņš Purviņš