Krāšņi un svinīgi. Prominences Dzintaru koncertzāles 80 gadu jubilejas koncertā. FOTO
Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu, premjers Māris Kučinskis ar kundzi Laini un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece Dzintaru koncertzāles 80. jubilejas sezonas atklāšanas koncertā.
Slavenības
2016. gada 6. jūnijs, 14:35

Krāšņi un svinīgi. Prominences Dzintaru koncertzāles 80 gadu jubilejas koncertā. FOTO

Jauns.lv

Ar krāšņu koncertu 4. jūnija vakarā Dzintaru koncertzāle atklāja 80. jubilejas sezonu. To klātienē baudīja valsts augstākās amatpersonas – Valsts prezidents Raimonds Vējonis, premjers Māris Kučinskis, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece -, kā arī daudzi citi politiķi, uzņēmēji un kultūras nozares pārstāvji.

Šogad Dzintaru koncertzāle svin nozīmīgu jubileju – 80 gadus kopš Mazās zāles – pirmās slēgtas konstrukcijas koncertzāles Latvijā – atklāšanas 1936. gadā. Par godu šim notikumam Dzintaru koncertzāle kopā ar citiem koncertu rīkotājiem sagatavojusi plašu pasākumu programmu visa gada garumā ar izcilu Latvijas un pasaules mākslinieku piedalīšanos.

Viens no tiem bija jubilejas sezonas atklāšanas koncerts 4. jūnijā. Tā pirmajā daļā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Andra Pogas vadībā atskaņoja Riharda Štrausa simfonisko poēmu “Tila Pūcesspieģeļa draiskie nedarbi”, Ādolfa Ābeles “Vīziju” un Emīla Dārziņa “Melanholisko valsi”. Savukārt pianists Antons Ļahovskis priecēja ar Sergeja Rahmaņinova Rapsodiju par Paganīni tēmu.

Savukārt koncerta otrajā daļā klausītājus iepriecināja Raimonda Paula melodijas, kuras pats Maestro atskaņoja kopā ar Latvijas Radio bigbendu un populāriem latviešu džeza māksliniekiem: Kristīni Prauliņu, Intaru Busuli un Daumantu Kalniņu, kā arī jauno un talantīgo dziedātāju Sabīnu Mustajevu no Uzbekistānas. Raimonds Pauls speciāli šim vakaram bija sarūpējis aranžējumus košākajiem numuriem, kuriem savulaik publika visskaļāk aplaudējusi Maestro jubilejas koncertā Latvijas Nacionālajā teātrī.

Maestro Raimonds Pauls speciāli Dzintaru koncertzāles 80. jubilejas sezonas atklāšanas koncertam bija sarūpējis aranžējumus no saviem košākajiem numuriem.
Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders, Inta Mengiša