Godmanis ar bijušo palīdzi kopā uz basketbolu, hokeju un pat Mensonu
Slavenības
2009. gada 17. novembris, 12:49

Godmanis ar bijušo palīdzi kopā uz basketbolu, hokeju un pat Mensonu

Jauns.lv

Bijušais Ministru prezidents, tagad Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Godmanis sabiedrībā reti kur parādās kopā ar savu kundzi Ramonu Godmani. Pārsvarā Godmaņa pavadone ir viņa bijusī padomniece, tagadējā Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ilze Pētersone jau vairāk nekā desmit gadu strādā Iekšlietu ministrijā. Kad Ivars Godmanis bija iekšlietu ministrs, Pētersone bija Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres vietniece, bet 2007. gadā, kad Godmani apstiprināja par Ministru prezidentu, Ilze Pētersone kļuva par Godmaņa padomnieci ārlietu jautājumos. Savukārt jau nākamajā gadā viņa pārkvalificējās par Ministru prezidenta Ivara Godmaņa padomnieci Eiropas Savienības un starptautisko organizāciju jautājumos.

Šobrīd Pētersone iecelta par premjera Valda Dombrovska ārštata konsultatīvo darbinieci nacionālās drošības jautājumos un kļuvusi par Iekšlietu ministrijas valsts sekretāri. Ja pirms gada vēl bija saprotams, kāpēc darba pasākumos Godmani bieži vien pavadīja viņa padomniece Ilze Pētersone, tad nu rodas jautājums, kas abus saista šobrīd?

Piemēram, šopavasar martā uz Kontinentālās hokeja līgas izslēgšanas spēli starp Rīgas „Dinamo” un Maskavas „Dinamo” komandām Godmanis ieradās kopā ar Pētersoni, un „Arēnas Rīga” VIP ložā starp tur esošajām politikas un biznesa haizivīm viņa bija vienīgā dāma. Pēc pāris mēnešiem, maijā, Godmanis un Pētersone sānu pie sāna sēdēja jau citās tribīnēs. Abi kopā apmeklēja Latvijas Basketbola līgas finālspēli Daugavas Sporta namā, kur par zelta medaļām cīnījās "Barons/LMT" komanda.

Pagāja vasara, un Ivars Godmanis nu ir pavisam citā amatā — kļuvis par Eiropas Parlamenta deputātu un tagad pārsvarā uzturas Briselē. Kad rudenī viņš paviesojās arī Latvijā, un, loģiski, kā jau kaislīgs tenisists, Jūrmalas tenisa kortos klātienē sekoja Latvijas tenisistu cīņai Deivisa kausa turnīrā, viņš atkal bija kopā ar Ilzi Pētersoni...

Līdz ar to Godmaņa un Pētersones savienībai rodams it kā loģisks izskaidrojums – mīlestība pret sportu. Taču, izrādās, abi ir arī šokējošas rokmūzikas cienītāji. Jo aizvadītajā nedēļā Ivars Godmanis kopā ar Ilzi Pētersoni „Arēnā Rīga” apmeklēja Merlina Mensona koncertu.

Starp citu, Ivars Godmanis ir precēts vīrs, viņa un Ramonas Godmanes laulībā dzimuši trīs bērni — Edgars, Rihards un Katrīna.

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders, LETA, Romāns Kokšarovs (F64), LETA, Nora Krevneva, no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva