Šova „Latvijas princese 2009" dalībnieces pamet Latviju
Slavenības
2009. gada 10. decembris, 06:18

Šova „Latvijas princese 2009" dalībnieces pamet Latviju

Jauns.lv

Vairākas šova „Latvijas princese 2009” dalībnieces tuvākajā laikā plāno pamest Latviju. „Mēnešreižu princese” Aiga Bāliņa jau emigrējusi uz Franciju, un ceļa somas kravā vēl vismaz divas „princeses”.

­

­

Lidvāvere studēs Somijā

Šova dalībniece Ilze Mitre, kas pēc profesijas ir bioloģe un šovā sevi pieteica kā Lidvāvere, jo vēlējās ieviest lidvāveru populāciju Latvijā, pēc šova turpina savas studijas Latvijas Universitātē. „Ieguvu bakalaura grādu zooloģijas un dzīvnieku ekoloģijas katedrā, tagad to visu turpinu maģistratūrā,” stāsta Ilze. Pēc jaunā gada viņa piedalīsies starptautiskajā studentu apmaiņas programmā „Erasmus” un pusgadu studēs ekoloģiju Somijā. „Redzu sevi zooloģijas un ekoloģijas lauciņā, tādēļ arī izvēlējos priekšmetus, kas mani vairāk saista. Bija iespēja arī studēt meža zinātnes, bet tas nav domāts man.”

 Ilzei Somijā ir arī draugs, taču ne tādēļ viņa vēlas turp doties. „Es braucu studēt, un uz pavisam citu pilsētu, kas atrodas netālu no Karēlijas, pie pašas Krievijas robežas, kur dzīvo daudz lāču. Tur būs labāka ziema, nekā Latvijā,” prāto Ilze. Vēl Ilzes nākamā gada plānā ietilpst sagatavošanās divām svarīgām zinātniskajām konferencēm, no kurām viena norisināsies Turcijā.

Veronika dosies uz Londonu

 ”Princese” Veronika Debese, kas nesen uzsākusi attiecības ar iepriekšējā šova „Latvijas princese” dalībnieces Montas Zukes bijušo draugu, TV zooraidījuma „Mans mīļais draugs” vadītāju Nauri Loginu, janvārī plāno iekarot Anglijas galvaspilsētu. Veronika neslēpj, ja viens no iemesliem pamest dzimteni, ir pašreizējā neapskaužamā situācija valstī. Meitene ir strādājusi dažādus darbus jau no 13 gadu vecuma – gan par administratori, gan pieskatījusi bērnus, uzkopusi telpas. Uzkopt un satīrīt ir viņas misija – tas viņai sanākot vislabāk un arī ļoti patīk. „Tad es varu daudz pārdomāt, tā ir gluži kā meditācija,” piebilst Veronika. Šogad pabeigusi vidusskolu, viņa iztikas līdzekļus pelnīja ar fotografēšanu.

Tomēr meitene atzīst, ka vēlētos lielāku stabilitāti dzīvē. Šovs un atpazīstamība viņai nav palīdzējis rast jaunas sevis realizēšanas iespējas, kaut no darba viņa nebīstas. „Ko tad es tagad darīšu – iešu un teikšu, ka esmu „princese”, tādēļ ņemiet mani darbā?” smejas Veronika. Viņa nolēmusi izglītoties, tādēļ jau janvārī Veronika plāno doties uz Londonu, lai apgūtu angļu valodas filoloģiju. „Princese” uzskata, ka angliski runājoša vide ir pareizākā vieta, kur pa īstam un iespējami ātrā laikā apgūt svešvalodu.

Šova dalībniecei Londonā jau dzīvo māsa un citi radinieki, kas palīdzēs viņai uzsākt studijas un iekārtoties. Jaunais draugs kopā ar Veroniku uz Londonu nedosies, taču bieži apciemos meiteni. Arī Veronika Latvijā plāno iegriezties bieži, jo viņai te dzīvo mamma un jauniegūtais puisis. „Kamēr neesmu piesaistīta bērniem un ģimenei, varu atļauties aizbraukt,” uzskata Veronika. Viņa klusi cer, ka pēc kāda laika situācija Latvijā normalizēsies, un viņa varēs atgriezties, lai realizētu šeit kādu ar angļu valodu saistītu projektu.

Aiga jau mēnesi iekaro Franciju

Dabas bērns jeb „mēnešreižu princese” Aiga Bāliņa jau devusies uz Franciju darba meklējumos un šova finālā nepiedalīsies. Neskatoties uz līgumu ar LNT, kas visām šova meitenēm paģēr ierasties svinīgajā fināla ceremonijā, Aiga jau pametusi Latviju, novembra beigās emigrējot uz Franciju darba meklējumos. Savu aizbraukšanu ar šova organizatoriem meitene ir saskaņojusi, tādēļ soda sankcijas viņai visdrīzāk nedraud.

Vēl tikai līdz nedēļas nogalei saglabāsies intriga, kura no LNT šova „Latvijas princese 2009” dalībniecēm – Sanita Kubliņa vai Alise Piterniece – iegūs princeses kroni. To, kura no meitenēm uzvarēs un ko gan ar titulu „Latvijas princese 2009” iespējams iesākt krīzes skartajā Latvijā, redzēsim pavisam drīz!

Sintija Lase/Foto: Mārtiņš Purviņš