NĒ alkoholam. Jakutijā 75 ciemi apvienojas dzīvei skaidrā
Jakutijā tiks izveidota skaidro ciemu vadītāju savienība. Cīņa ar zaļo pūķi tur notiek reformas līmenī.
Trakā pasaule
2016. gada 16. jūnijs, 10:56

NĒ alkoholam. Jakutijā 75 ciemi apvienojas dzīvei skaidrā

Jauns.lv

Krievijas sastāvā esošajā Sahas Republikā (Jakutijā) tiek plānots izveidot ciemu, kuros pieņemts lēmums par pilnīgu alkohola mazumtirdzniecības aizliegumu, vadītāju savienību, ceturtdien paziņoja republikas Alkohola produkcijas mazumtirdzniecības licencēšanas un kontroles pārvalde.

"Savienība palīdzēs ciemiem veikt darbu skaidra dzīvesveida un alkohola un tabakas lietošanas profilakses jomā,” teikts pārvaldes preses dienesta paziņojumā presei.

Savienības biedri arī sniegs metodisku, organizatorisku un informatīvu palīdzību tiem, kas vēl grasās pieņemt lēmumus pilnīgu alkohola mazumtirdzniecības aizliegumu.

Pašlaik Sahas Republikā ir 75 “skaidrie” ciemi. Visvairāk to ir septiņos rajonos.

24.jūnijā notiks “skaidro” ciemu vadītāju savienības dibināšanas sapulce, kurā tiks ievēlēts savienības priekšsēdētājs.

Likumprojektus par alkohola pārdošanas aizliegumu republikas ciemu vadītāji iniciē kopš pērnā gada marta. Šīs tautas iniciatīvas vienbalsīgi akceptē republikas Valsts sapulces (parlamenta) deputāti.

Republikas parlaments 2014.gada novembrī pieņēma likumu par alkohola tirdzniecības noteikumiem, kas stājās spēkā 2015.gada 1.janvārī. Tas paredz, ka grādīgos dzērienus drīkst pārdot tikai specializētās stacionārās tirdzniecības vietās.

Alkoholisko dzērienu tirdzniecība republikā ir atļauta no pulksten 14 līdz pulksten 20.

BNS/Foto: Ekrānuzņēmums no video