Abrakadabras Emīls prot īsta vīra darbus
Slavenības
2010. gada 8. aprīlis, 10:08

Abrakadabras Emīls prot īsta vīra darbus

Jauns.lv

Negaidītu popularitāti guvušās grupas Musiqq solists Emīls Balceris (17), neraugoties uz aizņemtību naktsklubos, atrod laiku, lai palīdzētu vecākiem. Puiša mamma ir lepna, ka dēls prot arī dažādus lauku darbus.

Aptaujas Muzikālā banka 2009 uzvarētāji jeb pērnā gada labākā grupa Musiqq gozējas slavas saulītē. Viņi ir pieprasīti ballīšu viesi, nupat klajā nācis grupas jaunais albums Šī ir tikai mūzika, dziesma Abrakadabra arvien turas topu augšgalā, turklāt puiši kopā ar citiem Latvijā populāriem mūziķiem dodas Latviešu Radio bling–bling ballīšu turnejā pa visu Latviju. Tomēr, kā priecājas dziedātāja mamma Ginta, Emīls atrod laiku arī dažādām mājas vajadzībām.

Emīla vecāki un jaunākais brālis Jēkabs pagājušajā ceturtdienā klātienē godināja jaunā albuma Šī ir tikai mūzika ieskandināšanu Rīgā. Emīla ģimene, tāpat kā pats jaunais dziedātājs, ceļu uz nozīmīgo pasākumu bija mērojusi no Liepājas.

„Mēs visi kopā šādos pasākumos esam pirmo reizi,” teic Emīla mamma, sakot, ka pārsvarā vēl 18 gadus nesasniegušo puisi uz koncertiem pavada tētis. „Emīlam līdzās gandrīz vienmēr ir tētis, jo viņš ir tas, kurš dēlu ar auto izvadā uz koncertiem un atpakaļ, lai no rīta varētu paspēt uz skolu — Grobiņas ģimnāziju,” stāsta mamma. Viņa strādā par finansisti bankā, bet tētis Aldis ir amatnieks — skaidu jumtu izgatavotājs, kuram dažādos saimniecības darbos palīdzību neatsaka arī vecākais dēls. „Dzīvojam laukos — Grobiņā, tāpēc bērni raduši pie dažādiem darbiem. Emīls prot gan saskaldīt malku, gan špaktelēt sienas, ja vajadzīgs,” pamatoti lepojas mamma, smejot, ka uz jumta līdzās tētim gan dēlu nelaižot, jo tur vajadzīgas īpašas iemaņas. Savukārt tētis neatsakoties apgūt dēla „lauciņu” un naktsklubos starp jauniešiem jau jūtoties kā zivs ūdenī.

Ieva Valtere, Foto: Mārtiņš Ziders