Mūra un Kačers rīko kampaņu pret seksa verdzību
Slavenības
2010. gada 5. novembris, 12:24

Mūra un Kačers rīko kampaņu pret seksa verdzību

Jauns.lv

Filmu zvaigznes Demija Mūra un Eštons Kačers pievienojušies cīņai pret seksa verdzību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­

­

Holivudas pāris apvienojās ar ANO noziegumu un narkotiku biroju (UNODC), lai izveidotu fondu, kas palīdzētu seksa tirdzniecības upuriem, par kuriem visbiežāk kļūst sievietes un bērni. Filmu "Spoks" un "G.I.Džeina" zvaigzne Demija Mūra nosauca to par "mūsdienu verdzību", kurā ir cietuši jau 27 miljoni cilvēku.

Mūra pastāstīja, ka viņi izvēlējušies rīkot kampaņu tieši pret seksa verdzību tādēļ, ka pirms diviem gadiem Kambodžā redzēja, kā piecus gadus veca meitenīte tika piespiesta nodarboties ar prostitūciju. "Mēs nevarējām vienkārši sēdēt rokas klēpī salikuši un neko nedarīt," teica Mūra.

Kačers, kuram mikroblogā "Twitter" ir seši miljoni sekotāju, sacīja, ka viņš vēlas no cilvēku tirdzniecības brīvu internetu. Viņš atzīmēja, ka apmēram trīs ceturtdaļas no 32 miljardiem dolāru (15,9 miljardiem latu), kas apgrozās sieviešu un bērnu tirdzniecībā, cirkulē internetā.

"Internetā, aiz aizvērtām durvīm, cilvēks var justies pilnīgi anonīms. Patiesībā verdzība ir netīrs noslēpums, kas notiek visur, tieši mūsu acu priekšā, bet mēs to ignorējam," apgalvo Kačers. "Pasaulē šobrīd ir vairāk prostitūtu kā jebkad agrāk."

Pāris ierosinājis "Twitter", "Google", "Facebook" un "Microsoft" uzlikt dažādus šķēršļus, lai aizkavētu cilvēku tirdzniecību internetā. Mūra norādīja, ka ar šādām tehnoloģijām varētu palīdzēt izmeklētājiem identificēt un precīzi uzzināt to cilvēku atrašanās vietu, kas tirgojas ar seksu tiešsaistē.

Nauda no fonda tiks izlietota, sniedzot juridisku palīdzību un pārveidojot to sieviešu un bērnu dzīves, kas pārdoti verdzībā.

LETA AFP, Foto: Bulls Press


­