Latvija Eirovīzijas dziesmu konkursā Diseldorfā startēs otrajā pusfinālā
Slavenības
2011. gada 18. janvāris, 15:42

Latvija Eirovīzijas dziesmu konkursā Diseldorfā startēs otrajā pusfinālā

Jauns.lv

Latvija 2011.gada Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursā, kas norisināsies Vācijas pilsētā Diseldorfā, piedalīsies otrajā pusfinālā, kas notiks 12.maijā, aģentūru LETA informēja Latvijas Televīzijas (LTV) 1.kanāla pašreklāmas redaktore Ieviņa Ancena.

Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa pusfinālu sadalījums noteikts izlozes kārtībā.

Līdz ar to Latvija otrajā pusfinālā konkurēs ar Nīderlandi, Bosniju un Hercegovinu, Ukrainu, Kipru, Austriju, Zviedriju, Moldovu, Beļģiju, Slovākiju, Izraēlu, Maķedoniju, Dāniju, Baltkrieviju, Bulgāriju, Igauniju, Rumāniju, Slovēniju un Īriju.

Savukārt pirmajā pusfinālā, kas notiks 10.maijā, piedalīsies Albānija, Somija, Armēnija, Šveice, Norvēģija, Gruzija, Turcija, Serbija, Krievija, Polija, Horvātija, Azerbaidžāna, Lietuva, Ungārija, Malta, Sanmarīno, Īslande, Grieķija un Portugāle.

Tā dēvētā "lielā četrinieka" valstis - Lielbritānija, Francija, Vācija un Spānija -, kā arī konkursa rīkotāju valsts, kas šajā gadā ir Vācija, automātiski kvalificējas finālam. Kopš pagājušā gada 30.decembra "lielais četrinieks" ir kļuvis par vienu valsti bagātāks, jo arī Itālija pievienojusies valstīm, kuras automātiski kvalificējas finālam, stāstīja Ancena.

Līdz ar notikušo izlozi noskaidrots arī, kurus pusfinālus translēs un arī balsos "lielais piecinieks" - 12.maijā balsošanas tiesības būs Itālijai, Vācijai un Francijai, bet 10.maijā - Lielbritānijai un Spānijai.

2011.gada Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautiskais fināls notiks 14.maijā Diseldorfas arēnā "Esprit".

Kā norādīja Ancena, Latvijā strauji tuvojas Eirovīzijas nacionālās atlases jeb "Eirodziesma 2011" pusfināli. Pirmais pusfināls LTV 1.kanāla ēterā būs jau 5.februārī, otrais - 12.februārī, papildkārta jeb izaicinājuma kārta - 19.februārī, bet nacionālās atlases fināls notiks 26.februārī LTV1 tiešraidē no Ventspils teātra nama "Jūras vārti".

Interesenti, ka jau tagad visas 20 Latvijas nacionālās atlases pusfinālā iekļuvušās dziesmas var noklausīties un ar dziesmu izpildītājiem var iepazīties Eirovīzijas mājaslapā "www.eirovizija.lv".

Ancena vēstīja, ka Eirovīzijas dziesmu konkurss ir vienīgais dziesmu konkurss, kas Latvijas mūziķiem piedāvā startu starptautiskajā muzikālajā arēnā, un tikai pateicoties Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamajam sadarbības partnerim Ventspils pilsētai, LTV arī šogad var organizēt nacionālo atlases kārtu un nodrošināt Latvijas mūziķu dalību starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

LETA