Šovakar Anmary cīnās par iekļūšanu Eirovīzijas finālā. Noklausies konkurentu dziesmas!
Anmary ar dziesmu „Beautiful Song” pirmajā pusfinālā uzstāsies ar 4. kārtas numuru.
Slavenības
2012. gada 22. maijs, 05:13

Šovakar Anmary cīnās par iekļūšanu Eirovīzijas finālā. Noklausies konkurentu dziesmas!

Jauns.lv

Jau šodien Latvijas pārstāve Anmary, īstajā vārdā Linda Amantova, Azerbaidžānā ar dziesmu „Beautiful Song” kāps uz Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa skatuves, lai pirmajā pusfinālā cīnītos par vietu finālā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Eirovīzijas dziesmu konkurss notiek jau 57. reizi un šogad Latvijai pirmajā pusfinālā būs jākonkurē ar Melnkalnes, Islandes, Grieķijas, Albānijas, Rumānijas, Šveices, Beļģijas, Somijas, Izraēlas, Sanmarīno, Kipras, Dānijas, Krievijas, Ungārijas, Austrijas, Moldovas un Īrijas pārstāvjiem. Mūsu dziedātāja uzstāsies ar 4. kārtas numuru.

Tiešraide LTV1 ēterā un internetā LTV mājas lapā sāksies pulksten 22, taču jau pirms pusfināla tiešraides no plkst. 21.15 LTV1 programmā būs skatāms raidījums „Latvija, turam īkšķus!”, kuru vadīs mūziķi Jolanta Strikaite un Valters Frīdenbergs. Valters komentēs arī tiešraidi no Baku.

Kā jau iepriekšējos gados, arī šogad interesenti varēs piedalīties telefonbalsojumā, palīdzot noskaidrot, kuras 10 pirmā pusfināla dalībvalstis iekļūst Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā. Kā vēsta Latvijas delegācijas Eirovīzijā pārstāvji, Anmary pusfināla cīņā tiek prognozētas labas izredzes. Saņemts daudz un atzinīgu vārdu par mūsu dziedātājas spēcīgo vokālo. „Anmary spridzina” – komentē ārvalstu profesionāļi. Eirovīzijas dziesmu konkursā Anmary un Latvijas delegācijai nozīmīga bija arī vakardiena, jo pusfināla balsojuma rezultātu veido TV skatītāju un žūrijas balsojums. Otrajā ģenerālmēģinājuma, kurš notika tieši vakar, priekšnesumus vērtēja visu valstu profesionāļu žūrija. Tās vērtējums veido 50 procentus no rezultāta – tātad dod pusi no iespējas iekļūt finālā.

Latvijas iedzīvotāji jau šovakar varēs balsot par pirmā pusfināla dalībniekiem, tāpat mūsu balsojums tiks ņemts vērā finālā, kas turpat Azerbaidžānā notiks 26. maijā. Diemžēl paši par savu dalībnieci balsot nevarēsim. Balsot varēs gan ar telefona zvanu, gan mobilā tālruņa īsziņu starpniecību. Balsošanas telefona numurs tiks atklāts raidījuma laikā, un, kā ierasts, tā pēdējie divi cipari būs dziesmas kārtas numurs. Savukārt, balsojot ar īsziņu palīdzību, tekstā būs jānorāda tikai dalībnieka kārtas numurs. Balsojums sāksies pēc pēdējās dziesmas izskanēšanas un turpināsies 15 minūtes. Par balsošanas noteikumiem skatītāji tiks informēti arī tiešraides laikā. Maksa gan par zvanu, gan īsziņu būs 30 santīmu.

Anmary dziesma „Beautiful Song”

Ar kādiem izpildītājiem Eirovīzijas pirmajā pusfinālā būs jāspēkojas Anmary

Melnkalne

Islande

Rumānija

Albānija

Beļģija

Šveice

Somija

Grieķija

Moldova
Kipra
Austrija
Dānija
Krievija

Sanmarīno

Izraēla

Īrija

Ungārija

Eirovīzijas dziesmu pirmā pusfināla dalībnieku uzstāšanās secība:

1. Melnkalne

2. Islande

3. Grieķija

4. Latvija

5. Albānija

6. Rumānija

7. Šveice

8. Beļģija

9. Somija

10. Izraēla

11. Sanmarīno

12. Kipra

13. Dānija

14. Krievija

15. Ungārija

16. Austrija

17. Moldova

18. Īrija

Kasjauns.lv/ Foto no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva