Švītiņš Ozols šiverē pa tirgu. FOTO
Kora „Maska” vadītājs, diriģents Jānis Ozols ik svētdienu cep un vāra jaunajā TV3 raidījumā „Garšīgi dzīvojam”, un, kā izrādās viņš arī uzsācis studijas Zviedrijā!
Bijušais grupas „Cosmos” dalībnieks, diriģents un kora „Maska” vadītājs Jānis Ozols jau pirms diviem gadiem pārsteidza skatītājus ar to, ka prot lieliski gatavot, piedaloties TV raidījumā „Gandrīz ideālas vakariņas”. Toreiz viņš izpaudās kā zinošs, bet sīkumains un piekasīgs ciemos gājējs. Kā izrādās, Jānis ir ne vien diriģents, bet arī gardēdis, Latvijas 50 labāko restorānu saraksta veidotājs un gastronomijas smalkumu blogeris. Savā blogā viņš labi raksturo, kāpēc iesaistās šajā projektā: „Gadījies tā, ka bez aktīvas esības mūzikas dzīvē un aktualitāšu virpulī man ir kāda ļoti svarīga aizraušanās. Esmu gardēdis! Man patīk ēst restorānos, kafejnīcās, bet bieži man sagādā lielu baudu ēšana mājās un ēdiena pagatavošana.”
Turklāt viņš pamanījies iestāties Stokholmas Karaliskās mūzikas akadēmijas diriģentos. Un par godu studiju uzsākšanai Jānis kā sveicienu no Stokholmas savā blogā ievietoja jaunu recepti, kuru nosauca: „Atvadu vakariņas, uzsākot studenta dzīvi”. Ēdiens tika pagatavots no liellopa filejas un rudens veltēm. Jāņa recepšu piedāvājumā ir arī nēģu zupa, pīles krūtiņa granātābolu mērcē, kēksi, paša cepta maize un citi gardi ēdieni.
Jānis Ozols iepērkas Centrāltirgū
Jānis Ozols dzīvē
Kasjauns.lv/ Foto: publicitātes, no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva