Neķītrā Elīna Desaine sagādājusi ciešanas citām latviešu meitenēm Lielbritānijā. FOTO
Pa labi redzamā meitene ir Elīna, tiekoties ar britu premjeru. Nez vai daudzām uz Lielbritāniju emigrējušām latvietēm izdevies tikties ar tik augstām amatpersonām, taču tieši viņas sūkstās par to, ka Elīna Desaine bojājot latviešu reputāciju.
Trakā pasaule
2013. gada 19. novembris, 05:58

Neķītrā Elīna Desaine sagādājusi ciešanas citām latviešu meitenēm Lielbritānijā. FOTO

Jauns.lv

Elīna Desaine - kas tu īsti esi? Jautājums nav viegli atbildams, jo Desaine, kura pagājušajā nedēļā ieguva titulu kā neķītrākā un izvirtušākā jaunkundze Lielbritānijā, nebūt nav klasiska padauza, par kādu viņu lamā gan Britu salās, gan Latvijā. Šāds secinājums rodas, papētot meitenes biogrāfiju, tomēr Kasjauns.lv saņēma vairākas vēstules no tautietēm emigrācijā, kuras sūkstās par to, ka Elīnas "iznāciens" lielākajos britu medijos sagandējis eksistenci, jo arī uz citām latvju meitenēm angļi nu skatās kā uz "lielākajām neķītrelēm".

"Mēs kļūstam populāri ar prostitūcijas vārdu!" - šāds uzsaukums izskanēja no Birmingemā dzīvojošās Līgas, kura strādā respektablā darbā kādas automašīnu firmas kvalitātes kontroles firmā un ir gaužām sašutusi par attieksmi, kas tagad jājūt 20 gadus vecās Elīnas Desaines izdarību fonā.

Kasjauns.lv jau vēstīja par Elīnu, IT studenti Ekseteras universitātē, kas uzvarēja interneta balsošanā konkursā, kurā meklēja visizvirtīgāko meiču Lielbritānijā. Desaine ar ģimeni emigrēja pirms 14 gadiem, un plūca laurus šajā apšaubāmajā konkursā, balvā saņemot ap 400 latu un kondomu kasti, kuras saturs pietikšot vismaz gadam. Īsi pēc uzvaras Elīnas vārds pāršalca ne tikai britu ietekmīgākos medijos, bet arī Latvijas. Komentāri, protams, bija neglaimojoši viņai, un pati Elīna savus foto no sociālajiem tīkliem dzēsa milzīgā apmeklējuma dēļ.

Saldū dzimusī Līga, kura nu mīt Birmingemā, saka, ka "pēc Desaines izgājieniem man labāk ir paklusēt par vietu, no kurienes nāku, citādi nevarētu atkauties no piedāvājumiem pārgulēt. Darbā strādāju ar nopietniem cilvēkiem, bet arī tur man jādzird tik daudz negatīvā par latvietēm! Mēs, latvieši, cenšamies pierādīt, ka esam cīnītāji, bet vienas mazgadīgas meitenītes dēļ tagad visas latvietes būs "slutvian", sašutusi ir Līga, piebilstot, ka attieksme kā "pret desaini" nav patīkama nevienai sevi cienošai sievietei.

Dienā, kad par Elīnas Desaines uzvaru neķītreļu konkursā rakstīja "The Daily Mail", Līga aprunājusies ar piecām tautietēm Anglijā, un visas atzinušas, ka... ir kauns. "Labi, ka portāli treknajos virsrakstos nepierakstīja "studente no Latvijas"," saka Līga, jo mediji nav uzsvēruši Desaines izcelsmes zemi.

Arī Līgas draudzenes portālam Kasjauns.lv pauda, ka situācija, ko radījusi Desaine, ir neciešama. "Tas ir drausmīgi un pretīgi," uzskata Inga Ingrīda, bet Sanita analītiski spriež, ka angļi jau tāpat neko labu par iebraucējiem nesaka, un Desaines radītā ažiotāža piemet rozīnīti klāt tam, ko par latvietēm domā vietējie. Savukārt Zane no Lielbritānijas diagnosticē, ka Elīnai Desainei "ir nopietna saslimšana".

Neķītreles Elīnas atzīšanās

Elīna Desaine, piesakot savu dalību neķītrākās meitenes konkursā, pieteikumā rakstījusi, ka viņa pārgulējusi ar neskaitāmiem vīriešiem, visus lāgā neatceras, dažus spilgtākos pierakstījusi bloknotā un vienlaikus viņai esot 5-6 vīrieši, jo seksu griboties nemitīgi. Viņa sacīja, ka dodas uz klubu, izvēlas kādu "upuri", ar kuru pārguļ un tajā pat vakarā dodas ielās izvēlēties nākamo upuri. Viņas pieteikums radīja bažas par to, ka meitene varētu būt nopietni slima ar nimfomāniju, bet drīz pēc tam, kad ziņas par viņas triumfu neķītreļu konkursā sasniedza Latviju, meitene steidza sazināties ar latviešu medijiem, sakot, ka viss bijis tikai farss un nebūt viņa neesot tik neķītra.

Portālam "Delfi" 20 gadus vecā jaunkundze atklāja, ka konkursa pieteikumā visu samelojusi eksperimenta ietvaros. Viņai gribējies pierādīt, cik netaisni sabiedrība reaģē tad, ja daudz dzimumpartneru ir sievietei, pretstatā vīrieša vaļīgai uzvedībai - to sabiedrība akceptē vienā mierā. Elīna sacīja, ka lielākoties melojusi. Sekss viņai pēdējoreiz bijis pirms pieciem mēnešiem - un tas bija ar viņas bijušo draugu -, bet kopumā viņai mūžā bijuši četri vīrieši, nevis neskaitāmi simti, kā tas noprotams no publikācijām medijos.

Medaļai ir arī otra puse - "neķītrele" ir viena no talantīgākajām britu skolniecēm

Interneta dzīlēs atrodama informācija liecina, ka Elīna Desaine savā neilgajā mūžā sasniegusi daudz, sevišķi mācību jomā. Nez vai daudzas uz Britu salām emigrējušās latvietes savā mūžā spiedušas roku Lielbritānijas premjerministram Deividam Kameronam, bet Elīnai tas izdevies pat divreiz, no kurām vienā reizē viņa kā sevišķi talantīga studente tika pie iespējas mācīties prestižā Londonas vidusskolā, kuras gada mācību maksa mērāma 14 tūkstošos latu. Tāpat viņas pūrā ir diploms no Londonas bijušā mēra par sekmīgu programmas "Chalenge" īstenošanu. Tā ir programma, kuras ietvaros studējošie cīnās pret narkotikām, prostitūciju un ielu bandu cīņām pilsētas ielās. Meitene tikusies arī ar vienu no pazīstamākajiem britu vecās paaudzes aktieriem Maiklu Keinu.

Būdama IT studente, "izvirtule" var lepoties arī ar 2.vietu "Microsoft" rīkotajā talantu konkursā Lielbritānijā, kas vienlaikus bija 1.vieta Ekseteras universitātes mērogā.

Lielā sabiedrība spiediena dēļ talantīgā "neķītrele" maksimāli samazinājusi savas personas aktivitātes sociālajos tīklos, tomēr viņas gadījums liek aizdomāties: vai tiešām viss ir tā, kā izskatās? Pirms ķengāt cilvēku, varbūt ir vērts padomāt, vai medaļas kliedzošā puse tik tiešām ir cilvēku raksturojošākais lielums.

Elīnu Desaini ar Latviju šobrīd nekas daudz vairs nesaista. Uz Lielbritāniju viņa pārcēlās, kad meitenei bija vien 6 gadi, un viss līdzšinējais mūžs nodzīvots tur.

Kasjauns.lv, Foto: ekrānuzņēmums no thedailymail.uk, ekrānuzņēmumi no video

Tēmas