"Street Burgers" noskatījis Rīgā vēl 4 vietas, kur atvērt burgeru ēstuves
Šie burgeri top tikai un vienīgi no vietējām izejvielām.
Bizness un ekonomika

"Street Burgers" noskatījis Rīgā vēl 4 vietas, kur atvērt burgeru ēstuves

Jauns.lv

Burgeru ražotājs "Street Burgers" šogad plāno strauji paplašināties, atklājot restorānu Vecrīgā un gaļas pārstrādes cehu, kā arī cenšoties pārdot uzņēmuma franšīzes Eiropā un Krievijā, intervijā sacīja uzņēmuma līdzīpašnieks Aleksandrs Vēvers.

"Maijā veram vaļā otro restorānu Vecrīgā, kurā esam ieguldījuši 120 000 eiro. Restorānu biznesā ir nerakstīts likums - nevari pelnīt ar vienu iestādi, jāveido tīkls, tad ikmēneša apgrozījums ļauj variēt, no divu restorānu peļņas atverot trešo un tā tālāk. Tādēļ ir nodomu plāns novembrī atvērt trešo restorānu, bet kopumā Rīgā potenciāli ir vēl četras vietas, kur atvērt "burgernīcas"," sacīja Vēvers.

Jautāts, kā uzņēmums spēs apstrādāt burgeriem nepieciešamo gaļas daudzumu, atverot aizvien jaunus restorānus, viņš atzina, ka patlaban tiek veidota sava gaļas pārstrādes ražotne.

"Tā kā iepirktās liellopu gaļas daudzumu nāksies palielināt, esam izveidojuši savu ražošanas cehu, kas atrodas kādas bijušās konditorejas telpās. Kopā ar investoru ražotnē esam ieguldījuši 20 000 eiro, un atklāšana plānota jūnijā," norādīja uzņēmējs.

Viņš arī sacīja, ka ražošanas cehā gaļa tiks marinēta, malta un citādi apstrādāta. Turklāt produkciju izmantos ne tikai "Street Burgers" vajadzībām, bet pēc pieprasījuma apgādās arī kafejnīcas un šašliku bārus.

"Ceha kapacitāte ļauj četru-piecu stundu laikā pārstrādāt 60 kilogramus gaļas. Tāpat cehā ražosim frī kartupeļus, tos iepērkam no vietējiem zemniekiem, kā arī no vietējiem miltiem cepsim burgeriem nepieciešamās maizītes," sacīja Vēvers.

Tāpat viņš norādīja, ka nākotnē plānota "Street Burgers" izplešanās arī ārvalstīs, pārdodot uzņēmuma franšīzi.

"Pirmās iestrādes ir Tallinā, kur brīva tirgus niša un ļoti liels tūristu pieplūdums. Tāpat veidojam sakarus ar Krieviju un NVS valstīm. Franšīzes pircējam jāatrod vieta, jāiegulda investīcijas, bet strikts noteikums, kas jāievēro - tikai vietējās izcelsmes izejvielu izmantošana burgeru ražošanā. Gaļai jābūt vietējai, un būs aizliegts iepirkt gaļu no jebkurām citām valstīm vai kaut kā citādi mainīt uzņēmuma koncepciju," norādīja uzņēmuma vadītājs.

LETA/ Foto: https://www.facebook.com/streetburgerslatvia