Bizness un ekonomika
2014. gada 20. oktobris, 23:45

Rundāles pils saimniekam Lancmanim piešķirta Eiropas Viesmīlības fonda balva par mūža ieguldījumu

Jauns.lv

Latviešu gleznotājam un mākslas vēsturniekam Imantam Lancmanim piešķirta Eiropas viesmīlības fonda balva, atzīstot viņa mūža ieguldījumu Rundāles pils restaurācijā, paziņoja Eiropas viesnīcu, restorānu un kafejnīcu apvienību apvienība (HOTREC).

"Eiropas Viesmīlības fonda balva ir viesmīlības sektora profesionāļu paustā atzinība Imanta Lancmaņa kunga milzīgajam ieguldījumam tūrisma jomā gadu gaitā," paziņoja fonda viceprezidents Hoans Gasparts.

Arī HOTREC prezidents Kents Nīstrēms pauda atzinīgus vārdus Lancmaņa "izcilajam ieguldījumam viesmīlības sektorā".

"Imants Lancmanis visu savu mūžu ir veltījis mākslas vēsturei, arhitektūras pieminekļu restaurācijai un gleznošanai. Viņš sarakstījis vairākas mākslas vēstures grāmatas un devis lielu ieguldījumu kā sabiedriskais darbinieks," teikts HOTREC paziņojumā.

"Lancmanis kopš 1975.gada ir Latvijas Versaļas - Rundāles pils - direktors. Pils restaurācijas darbi tika veikti viņa uzraudzībā. Mūsdienās Rundāles pilī notiek regulāras izstādes, kas veltītas pils un Latvijas vēsturei," teikts paziņojumā.

"Ņemot vērā viņa ieguldījumu vēstures un mākslas mantojumā, Lancmaņa ieguldījums Latvijas kultūrā ir nenovērtējams. Par to viesmīlības sektors viņam ir ļoti pateicīgs," norāda asociācija.

HOTREC pārstāv Eiropas viesnīcu, restorānu un kafejnīcu industriju. Apvienībā ietilpst 42 nacionālās asociācijas, kas pārstāv šo sektoru 27 Eiropas valstīs.

Rundāles pils ir visapmeklētākais muzeja komplekss Latvijā, kas atvērts apmeklētājiem visu gadu katru dienu. Rundāles pils ir viens no populārākajiem tūrisma galamērķiem ārvalstu tūristiem Latvijā.

Šogad Rundāles pils 278.dzimšanas dienā, 24.maijā, tika atklāta pilnībā restaurēta un iekārtota hercoga Ernsta Johana Bīrona bibliotēka un Lielā galerija, līdz ar to pils restaurācijas process ir noslēdzies.

LETA