foto: LETA
Tet tiesā apstrīd Datu valsts inspekcijas lēmumu par milzu sodu
Tet šonedēļ iesniedza prasību tiesā ar lūgumu Datu valsts inspekcijas lēmumu atcelt pilnībā.
Auto un tehnoloģijas
2022. gada 30. septembris, 19:10

Tet tiesā apstrīd Datu valsts inspekcijas lēmumu par milzu sodu

Jauns.lv

Tet nepiekrīt un tādēļ apstrīd tiesā Datu valsts inspekcijas (DVI) pieņemto lēmumu un piemēroto 1,2 miljonu eiro sodu, kas saistīts ar personas datu apstrādi, nodrošinot satura straumēšanas pakalpojumu Tet+. Tet uzsver, ka nav nodarīti zaudējumi nevienam Tet+ klientam, ko savā lēmumā konstatē arī DVI. Tāpat uzņēmums ir ieviesis un ievēro stingras prasības privātpersonu datu aizsardzībai, ko turpina arvien pilnveidot atbilstoši jauninājumiem, labākajai praksei, ekspertu un uzraugošo institūciju rekomendācijām, kā arī biznesa attīstības prasībām. Cienot DVI kompetenci datu aizsardzības jomā, Tet tomēr uzskata tās lēmumu par nepamatotu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

DVI lēmums saistīts ar notikumu 2020. gadā, kad kāda privātpersona, izmantojot citas personas datus, centās negodprātīgi iegūt piekļuvi Tet+ platformas pakalpojumiem. Negodprātīgā personas rīcība bija saistīta ar mēģinājumu apiet jaunas paaudzes televīzijas pakalpojuma pieteikšanas procesā ietvertos drošības risinājumus. Kopš tā laika ir turpināta pakalpojuma lietošanas pilnveidošana, lai izslēgtu šādus negodprātīgas rīcības mēģinājumus. Arī DVI nav konstatējusi cietušo vai zaudējumu nodarīšanu kādai konkrētai personai. Turklāt Tet ir operatīvi novērsis jebkādas iespējas, kas varētu radīt negatīvas sekas klientiem.

“Augsti vērtējam datu aizsardzības nozīmību un DVI darbu, tomēr iebilstam pret lietas apstākļu vērtējumu un procesu, kā arī tā rezultātā uzņēmumam piemēroto sodu. Lai datu aizsardzības sistēma strādātu iedzīvotāju interesēs, primāri jānotiek uz konsultēšanu un prakses uzlabošanu vērstai sadarbībai, nevis sodīšanas iespēju meklēšanai,” uzsver Uldis Tatarčuks, Tet valdes priekšsēdētājs.

Tet atzīmē, ka vienmēr ar lielu atbildību ir rūpējies par tiesību aktiem atbilstošu personu datu apstrādi, tai skaitā ES Vispārīgās datu aizsardzības regulas izpildi, regulāri pilnveidojot procesus atbilstoši daudzajām izmaiņām un jauninājumiem gan ES, gan nacionālā mēroga regulējumos.

Tet šonedēļ iesniedza prasību tiesā ar lūgumu DVI lēmumu atcelt pilnībā.