Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta inovāciju un zināšanu kopienai "EIT Food" pievienojas trīs Latvijas jaunuzņēmumi
foto: LETA
Kefīra glāzes.
Bizness un ekonomika

Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta inovāciju un zināšanu kopienai "EIT Food" pievienojas trīs Latvijas jaunuzņēmumi

Jauns.lv / LETA

Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) inovāciju un zināšanu kopienas "EIT Food" biznesa atbalsta pamatprogrammās "EIT Food Accelerator Network" un "EIT Food Seedbed" pievienosies trīs Latvijas jaunuzņēmumi, informēja Rīgas Tehniskās universitātes Sabiedrisko attiecību departamenta projektu vadītāja Lāsma Vaivare.

Viņa norāda, ka vairāk nekā 500 pieteikumu no Eiropas Savienības un asociētām valstīm izvērtēja 100 nozares ekspertu. Pēc divām atlases kārtām tika uzņemta 61 komanda ar zinātnietilpīgu risinājumu. Latvijai ir lielākais uzņemto dalībnieku skaits, salīdzinot ar citām Centrālās un Austrumeiropas valstīm.

No Latvijas "EIT Food Accelerator Network" programmā Somijā uzņemts pārtikas tehnoloģiju uzņēmums "Fermentful", kas izstrādā fermentētu zaļo griķu dzērienu, bet "EIT Food Accelerator Network" programmā Izraēlā uzņemts uzņēmums "Biorefic", kas veido bezatkritumu biorafinēšanas platformu, lai iegūtu tādus augstas pievienotās vērtības produktus kā prebiotisku pārtiku un dzīvnieku barības piedevas no lauksaimniecības atlikumiem.

Savukārt "EIT Food Seedbed" inkubācijas programmā uzņemts "Elogium", kas mājputnu audzētājiem piedāvā unikālu probiotisku barības piedevu, lai ievērojami samazinātu to ietekmi uz vidi, palielinātu ražošanas efektivitāti un uzlabotu mājputnu veselību.