Auto un tehnoloģijas
2021. gada 28. septembris, 15:57

Izmisumā gāž bākās nepareizo degvielu un kaujas: haoss uzpildes stacijās Lielbritānijā turpinās

Jauns.lv

Lielbritānijā degvielas trūkuma izraisītajai krīzei norisinoties jau piekto dienu, gatava iesaistīties arī armija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā ziņo britu raidorganizācija BBC, līdz pat 150 militāro transportlīdzekļu tiks sagatavoti degvielas piegādāšanai uz vietām, kur ir iestājies degvielas deficīts. Armijas šoferi saņems specializētu apmācību, pirms viņi tiks dislocēti degvielas piegādēm gadījumā, ja krīze tuvākajās dienās nemazināsies.

Krīzi izraisījušas bažas par kravas automašīnu šoferu, kuriem jāpiegādā degviela, deficītu, cilvēkiem sākot paniski iegādāties degvielu. Negaidīti lielais pieprasījums krietni pārsniedzis šībrīža piedāvājumu.

Jauns.lv jau ziņoja, ka autovadītāji Lielbritānijā paniski iegādājas degvielu un stāv garās rindās uz degvielas uzpildes stacijām. Gandrīz pusei no Lielbritānijas 8000 degvielas uzpildes staciju degviela beigusies jau svētdien.

Cilvēki, panikā steidzot piepildīt savus automobiļus ar nepieciešamo degvielu, izveidojuši garas rindas uz Lielbritānijas ceļiem. Turklāt daudzi šoferi aiz izmisuma savus auto uzpildījuši ar nepiemērotu degvielu. Degvielas uzpildes stacijās vērojami skaudri skati - visur salīmēti uzraksti, kas ziņo par degvielas nepieejamību. 

Dažviet uzpildes stacijas uzstādījušas degvielas limitu katram klientam.

Sociālajos tīklos atrodami arī video, kur autovadītāji vērtīgā produkta dēļ pat kaujas.

Valsts satiksmes ministrs Grānts Šaps atzinis, ka Brexit ir viens no iemesliem, kas novedis līdz šībrīža deficītam, kas izraisījis milzu haosu Lielbritānijas degvielas uzpildes stacijās. 

"Shell", BP, "Esso" un citas enerģētikas kompānijas ir paziņojušas, ka Lielbritānijas naftas pārstrādes rūpnīcās ir daudz degvielas, un prognozējušas pieprasījuma atgriešanos normālā līmenī tuvākajās dienās. 

Kā norāda BBC, aplēses liecina, ka Lielbritānijā patlaban trūkst vairāk nekā 100 tūkstošu kravas autovadītāju. Tādēļ problēmas radušās arī citās nozarēs, iedzīvotājiem novērojot dažādu produktu trūkumu lielveikalu plauktos un restorānos pēdējo mēnešu laikā.

foto: ZUMAPRESS.com
Lielbritānijas degvielas uzpildes stacijās krīze turpinās jau piekto dienu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās