Somijas "Veho" iegādājas Domenikss biznesu Latvijā
Veho izpilddirektors Juha Ruotsalainens.
Auto un tehnoloģijas
2021. gada 13. jūlijs, 16:15

Somijas "Veho" iegādājas Domenikss biznesu Latvijā

Jauns.lv

Somijas koncerns Veho iegādājas Mercedes-Benz ģenerālpārstāvja – kompānijas Domenikss – biznesu Latvijā. Darījums ietver Mercedes-Benz vieglo un komercijas transportlīdzekļu importu, mazumtirdzniecību un apkopi. Kompānija pieder tās dibinātājai un prezidentei Benitai Danilenko.

Veho ir auto izplatītājs Somijā, Zviedrijā, Igaunijā un Lietuvā. Uzņēmums piedāvā Daimler Grupas ražotus vieglos auto un komerctransporta līdzekļus kopā ar plašu pakalpojumu klāstu, tostarp mobilitātes pakalpojumus. Veho klientu pieredze atbilst vajadzībām un gaidām gan premium klases vieglo auto segmentā, gan komerctransporta līdzekļu lietotāju vidū, kuriem ir svarīga kvalitāte. 2020. gadā Veho apgrozījums bija 1,1 mljrd. eiro, uzņēmumā strādāja 2 200 darbinieku. Uzņēmums dibināts 1939. gadā kā Mercedes-Benz ģenerālpārstāvis un kopš tā ir laika ģimenes īpašums.

Līdz ar šo veiksmīgo darījumu, tiks ievērojami nostiprinātas Veho pozīcijas Baltijas reģionā. Ņemot vērā nozares attīstību Latvijā un Mercedes zīmola augsto statusu un popularitāti, Veho jau ilgu laiku uzskata kompāniju Domenikss par stipru tirgus spēlētāju ar labi pārvaldītu struktūru, kas orientēta uz klientu un zīmolu. Šis darījums papildina Veho 2019. gadā iegādāto Silberauto biznesu Igaunijā un Lietuvā.

Pēc iegādes Domenikss turpinās strādāt kā atsevišķa kompānija. Tās zīmols un biroji pagaidām nemainīsies.

Puses ir vienojušās nepublicēt pārdošanas cenu vai jebkuru sīkāku informāciju, kas saistīta ar šo darījumu. Darījums vēl jāakceptē konkurences uzraudzības iestādēm.

“Šī iegāde ir loģisks solis, īstenojot mūsu stratēģiju, un ir svarīgs notikums visam sektoram Ziemeļeiropā. Veho aug kā pasaules vadošajam autoražotājam Daimler tuvs partneris Somijā, Zviedrijā un līdz ar šo iegādi – arī Baltijas valstīs. Tagad kopā mēs varam radīt unikālus pakalpojumus mūsu klientiem, sniegt karjeras iespējas mūsu darbiniekiem, kā arī izaugsmes iespējas mūsu partneriem,” uzsver Veho izpilddirektors Juha Ruotsalainens.

“Papildus Mercedes-Benz produkcijai, Veho mērķis ir piedāvāt mūsu klientiem labu, augstvērtīgu servisu un vislabāko apkalpošanas pieredzi visā automobiļu nozarē. Mēs pieturēsimies pie augstajiem standartiem, ko Domenikss ir ieviesis Latvijā,” saka Kari Kauniskangass, Veho valdes priekšsēdētājs.

"Es pieņēmu lēmumu pārdot SIA Domenikss pirms vairākiem gadiem, un man ir prieks, ka pircējs ir Veho grupa – ilggadējs Daimler AG partneris Somijā, Zviedrijā un citās Baltijas valstīs. Noslēdzot šo darījumu, es vēlos pateikties manai Domenikss komandai un jo īpaši pašreizējiem valdes locekļiem, kā arī patstāvīgajiem un uzticīgajiem klientiem. Gan Veho grupa, gan Domenikss tika izveidoti un ir auguši kā ģimenes uzņēmumi, mūs apvieno līdzīgas vērtības un rīcības principi, vēlme pēc izcilības kvalitātes un piegādes jomā, tāpēc mūsu klienti un darbinieki ilgtermiņā būs ieguvēji," darījumu komentē Benita Danilenko, SIA Domenikss bijusī īpašniece un padomes priekšsēdētāja.”

Līdz brīdim kamēr Konkurences padome nav apstiprinājusi darījumu, puses atturēsies no turpmākiem komentāriem.