foto: Publicitātes
Ko "Lidl" darbinieki dara aiz slēgtajām durvīm, kamēr veikali vēl nav vaļā?
Bizness un ekonomika
2021. gada 3. jūlijs, 06:45

Ko "Lidl" darbinieki dara aiz slēgtajām durvīm, kamēr veikali vēl nav vaļā?

Jauns.lv

Kas notiek "Lidl" veikalos? Ko viņi dara aiz slēgtajām durvīm? Vai pērn pieņemtie darbinieki tiešām iet uz darbu? Vai viņiem maksā pilnu algu? Kāpēc "Lidl" atkal meklē darbiniekus? SIA "Lidl Latvija" pārstāvji portālam Jauns.lv atzina, ka bieži saņem šādus jautājumus no dažādiem cilvēkiem.

Jautājumi saistīti ar to, ka cilvēki agros rītos un vēlos vakaros redz gaismas "Lidl" jaunajos veikalos, automašīnu kustību veikalu teritorijā, kā arī personāla atlases kampaņu.

"Lidl" pārstāvji atgādināja, ka, epidemioloģiskajai situācijai valstī pamazām uzlabojoties, "Lidl Latvija" vasaras sākumā ķērās pie savu veikala darbinieku komandu komplektēšanas un papildināšanas Rīgā un Latvijas reģionu pilsētās. Interese par darbu veikalos esot ļoti augsta. Esošās veikalu komandas ar prieku gaidot papildspēkus, lai turpinātu gatavoties "Lidl" ienākšanai Latvijā.

Darbinieki kļuvuši populāri

"Kolēģi neslēpj, ka ir kļuvuši ļoti populāri savu radinieku un draugu vidū – visiem gribas zināt, kas tad notiek "Lidl", kad atvērsies "Lidl", ko tu caurām dienām dari "Lidl"," pastāstīja uzņēmuma pārstāvis Ingars Rudzītis.

"Realitāte ir tāda, ka katrs jaunais "Lidl" veikalu darbinieks  iziet speciāli veidotu apmācību programmu. Un tā ir gana intensīva un atbilst pilnai darba slodzei veikalā. Kā zināms, "Lidl" savas veikalu darbinieku komandas veido pēc  principa "visi dara visu", tādēļ "Lidl" darbinieki apgūst ļoti dažādas prasmes, kas vairo darbinieka konkurētspēju un izaugsmes iespējas nākotnē – mācās gan maizīti cept, gan strādāt kasē, gan strādāt ar cenu zīmēm, planogrammām un apgūst vēl daudz prasmju, kas ir daļa no ikdienas darba.

Spēles, kā risināt nestandarta situācijas

Neatņemama apmācību sastāvdaļa ir situāciju spēles, kuru laikā mūsu kolēģi trenējas, kā risināt nestandarta situācijas vai atbildēt uz pircēju jautājumiem, jo apzināmies, ka pie mums būs daudz jaunumu un attiecīgi arī jautājumu. Protams, mēs visi bijām cerējuši mūsu pircējus sastapt ātrāk, taču pandēmijas doto laiku produktīvi izmantojam, lai darba specifiku apgūtu līdz sīkākajai detaļai.

foto: Publicitātes

Jo ilgāk darbinieki ir apmācīti, jo labāk viņi pārzina darba procesus, sniedzot lielisku servisu klientiem, kā arī savā starpā saliedējoties un veidojot stipru un profesionālu komandu. Jāuzsver, ka visi "Lidl" darbinieki jau no pirmās apmācību dienas saņem pilnu atalgojumu, jo arī mācības pie mums ir darbs," skaidroja Rudzītis.

Pie veikala darbinieki vingro

"Lidl" pārstāvis atklāja: cilvēki arī novērojuši, ka pie "Lidl" veikala darbinieki vingro. "Jā, mēs esam aktīvi, un kopīgas aktivitātes saliedē komandu. Tādēļ "Lidl" veikalu komandas arī dejo, dzied un piedalās  kopīgās aktivitātēs, piemēram, esam iesaistījušies Pasaules Dabas Fonda bioloģiskās daudzveidības veicināšanas programmā, sakopjot dabas teritorijas un atjaunojot biotopus."

“Lidl Latvija” atklāj loģistikas centru

Mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl Latvija”, ievērojot valstī noteiktos piesardzības pasākumus, šodien virtuāli atklāja vienu no modernākajiem un energoefektīvākajiem loģistikas centriem Baltijā. ...

gallery icon
15

Alga ir ļoti svarīga

Daudzi tūkstoši darba interviju, ko  veikuši "Lidl Latvija" personāla atlases speciālisti, liecinot, ka, veidojot veikalu darbinieku komandas, būtiskākais faktors, izvēloties darbu mazumtirdzniecībā, joprojām ir darba stundas algas likme. Uzņēmuma piedāvātā stundas likme esot būtisks faktors, kādēļ darbinieki ir izvēlējušies pievienoties "Lidl Latvija".

Turklāt ikviens varot izvēlēties sev piemērotāko darba laiku - 8 stundas dienā jeb 40 stundas nedēļā vai 6 stundas dienā jeb 30 stundas nedēļā, kā arī darbu uz noteiktu laiku. Iespēju strādāt tikai 30 stundas nedēļā vai arī sešu mēnešu darba līgumu ir iecienījuši  ģimenes cilvēki, lai vairāk laika varētu veltīt ģimenei. "Lidl" maksā par katru nostrādāto minūti, tāpēc ikvienam ir skaidrs, cik lielu algu noteiktajā dienā droši saņems, uzņēmuma pārstāvis skaidroja.

foto: Publicitātes

Meklē jaunus darbiniekus, bet veikalus vēl neatver

Jauns.lv jau ziņoja, ka "Lidl" aicina pieteikties darbam veikalos gan Rīgā, gan citur Latvijā. Jaunajos veikalos Rīgā un Daugavpilī darbinieku komandas tiek veidotas no nulles, bet citiem veikaliem tiek meklēti papildspēki.

Iepriekš uzņēmumā norādīja, ka pirmos veikalus Latvijā atvērs, tiklīdz to ļaus epidemioloģiskā situācija, bet patlaban vēl nav publiski zināms, kad uzņēmums atvērs pirmos veikalus Latvijā.

Lidl" ir pārstāvēts 30 pasaules valstīs ar vairāk nekā 10 500 veikaliem. Baltijas valstīs pašlaik "Lidl" veikali strādā tikai Lietuvā.