foto: Publicitātes foto
"airBaltic" atsāk pieņemt darbā lidojumu apkalpi; viena no prasībām – vakcinācija
Tūrisms
2021. gada 18. maijs, 16:47

"airBaltic" atsāk pieņemt darbā lidojumu apkalpi; viena no prasībām – vakcinācija

Jauns.lv

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" pēc uzņēmuma maršrutu tīkla izmaiņām uzsākusi iekšējo procesu, lai atpakaļ darbā pieņemtu 20 bijušos lidojumu apkalpes locekļus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Vairāk nekā gadu atpakaļ mēs bijām spiesti pieņemt smagus lēmumus, tostarp par mūsu darbinieku atlaišanu. Mēs viņiem sniedzām dažāda veida atbalstu. Šodien mēs esam lepni, ka esam pozīcijā, lai darbiniekus pieņemtu atpakaļ darbā. Mēs esam pārliecināti par mūsu nākotni un zinām, ka drīzumā atgriezīsimies uz mūsu izaugsmes ceļa, kas sniegs simtiem jaunas, augsti kvalificētas darba iespējas," norāda "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Viņš norāda, ka visiem jaunajiem darbiniekiem, kuru darba pienākumi ir saistīti ar pastāvīgu kontaktu ar citiem cilvēkiem, pandēmijas laikā ir jābūt vakcinētiem. "Esam saņēmusi piecu zvaigžņu vērtējumu par ieviestajiem Covid-19 drošības pasākumiem un jau maija beigās vairāk nekā 70% "airBaltic" darbinieku būs saņēmuši savu pirmo Covid-19 vakcīnu."

Kopš 2020. gada pavasara lidsabiedrība kopumā atpakaļ darbā pieņēmusi 73 darbiniekus, tostarp 18 lidojumu apkalpes locekļus, kas darbu uzsākuši citos amatos.

"airBaltic" šobrīd nodarbina 1 100 profesionāļus no gandrīz 30 valstīm ar dažādu pieredzi un zināšanām 16 dažādos departamentos.