Auto un tehnoloģijas
2021. gada 23. aprīlis, 06:53

Auto ziņas: vai vissezonas riepas ir risinājums taupītājiem?

Auto ziņas

Jauns.lv

Vasaras riepu cenu kāpums jau atkal rada kārdinājumu nobraukt vecās ziemas riepas. Darīt var, bet, ja finanses atļauj, tad labāk to nedarīt.

Ko par to saka paši “riepinieki”?  Mārtiņš Grīnbergs, Goodyear tirdzniecības vadītājs Baltijā: “braukt ar ziemenēm vasarā pēc likuma var, bet darīt tā nevajag un to pierāda testi. Mans viedoklis ir vasarā braukt ar vasaras riepām, ziemā ar ziemas riepām.”

Vai risinājums taupītājiem būtu vissezonas riepas? Goodyear eksperts atbild "jā"', taču tikai tad, ja riepas ir kvalitatīvas. Kā uzvedas nepazīstamu ražotāju vissezonas riepas, uzskatāmi redzams ADAC testā.

“Ja jūs tomēr izvēlaties lietot vienu komplektu gada garumā, tad izvēlieties riepas ar labu veiktspēju. Testi rāda, ka to šobrīd spēj nodrošināt premium riepas,” apgalvo Mārtiņš Grīnbergs.

Vienlaikus Grīnbergs piebilst, ka uz šo vasaras sezonu Goodyear ir daži būtiski jaunumi. Goodyear Efficient Grip 2 SUV ir pavisam jauna riepa plašam krosoveru un vieglo apvidus auto modeļu lokam. Tajā īstenotas vairākas Goodyear tehnoloģijas, kas līdz šim nebija apvienotas vienā riepā.

“Viena lieta ir Wet Grip tehnoloģija, kas nodrošina saķeri uz slapja ceļa. Tur bremzēšanas ceļi ir garāki. Kā mēs to panākam? Gumijas sastāvs ir elastīgāks, protektora blokiem ir iespēja vairāk palocīties un tad parādās papildus iegriezumi, pa kuriem novadīt ūdeni un kopēt segumu.”

Lai gan šī riepa nav domāta smagam bezceļam, padomāts arī par tās izturību. Jaunā Goodyear riepa jau pieejama 33 izmēros no 16 līdz 20 collām. Tātad derēs arī mazajiem pilsētas džipiem.