Auto un tehnoloģijas
2021. gada 24. marts, 15:34

AppGallery pašmāju lietotnes stāsts: kā lietotne var uzlabot iepirkšanās pieredzi?

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Uzņēmējdarbības izaugsmi nosaka konkurētspēja un inovācijas pat visizaicinošākajos apstākļos, arī pandēmijas laikā, kad vairāki pašmāju uzņēmumi lēma par labu savu pakalpojumu lietotņu izveidei. To vidū ir viens no vadošajiem Latvijas mazumtirdzniecības tīkliem, kas digitalizēja iepriekš tikai klātienē pieejamas klientu priekšrocības un dalās savā pieredzē lietotnes pievienošanā lietotņu veikalam AppGallery.

Pārmaiņu laiks - jaunu risinājumu dzinējs

“Iespēja norēķināties ar lietotnes starpniecību ir būtiska inovācija lietotņu izstrādes jomā. Pandēmijai veicinot dažādus klātienes iepirkšanās drošības ierobežojumus, neskaitāmi uzņēmumi meklēja jaunus risinājumus drošākai pirkumu iegādei. Arī viens no pašmāju lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem '’Maxima Latvija”, rūpējoties par klientu drošību pandēmijas laikā, sniedza inovatīvu iepirkšanās veidu, apvienojot gan lojalitātes kartes sniegtās priekšrocības, gan jaunu un ērtāku pirkumu apmaksas veidu,” atzīst Gunta Kursiša-Butkāne, "Huawei Mobile Services" Biznesa attīstības vadītāja Latvijā.

Taču ar inovatīvu lietotni vien nepietiek, lai sasniegtu savus klientus. Lai lietotne būtu pieejama visiem klientiem, tai ir jābūt lejupielādējamai no oficiāla lietotņu veikala, kā, piemēram, AppGallery.

Sasniedzamība visiem lietotājiem

“Mums ir svarīgi  nepārtraukti attīstīt “Paldies” lojalitātes programmas dotās priekšrocības mūsu klientiem, tāpēc viens no svarīgākajiem mērķiem pērn bija šīs lojalitātes kartes digitalizācija, ko panācām ieviešot “Maxima” mobilo lietotni, kur viena no galvenajām tās funkcionalitātēm ir tieši virtuālā “Paldies” karte. Vēl jo vairāk, pirmie mazumtirgotāji Latvijā ieviesām iespēju par pirkumiem norēķināties ar lietotnes starpniecību, tādējādi samazinot klientu patērēto laiku veikalā, kas ir īpaši svarīgi esošajos apstākļos. Mūsu lietotnes pievienošana AppGallery bija ļoti ērta un saprotama arī cilvēkiem, kas to dara pirmoreiz. Lai augšupielādētu lietotni vai tās atjauninājumus, atliek tikai ievietot jaunā faila versiju un pēc neilga brīža jaunā versija tiek ielādēta un nosūtīta apstiprināšanai. Šeit būtisku faktoru spēlē tas, cik ātri lietotne tiek apstiprināta - AppGallery tas notiek tās pašas dienas ietvaros, kas dod mums iespēju ātrāk sasniegt savus klientus ar būtiskiem lietotnes jauninājumiem,” uzņēmuma pieredzē dalās “Maxima Latvija” klientu lojalitātes projektu vadītajs Jānis Ezergailis.

“Jebkuram uzņēmumam būtiska prioritāte ir būt sasniedzamiem visiem tā klientiem neatkarīgi no viedtālruņa, ko viņi izmanto. Šajā ziņā ļoti palīdz Huawei, kas lietotņu izstrādātājiem nāk pretī ar vērtīgiem padomiem un ieteikumiem, kā pilnveidot jauno lietotni, lai tā būtu pēc iespējas ērtāka lietotājiem. Tāpat, lai potenciālie lietotāji sasniegtu savām vajadzībām atbilstošo lietotni, Huawei sniedz iespēju mēnesi bez maksas to izvietot redzamākās vietās AppGallery oficiālajā lietotņu veikalā. Šādu iespēju izmantoja arī “Maxima Latvija”, ātrāk sasniedzot savus klientus. Turklāt AppGallery ir vienīgais lietotņu veikals, kas neprasa nedz reģistrācijas maksu, nedz ikgadējo maksu par lietotnes ievietošanu un uzturēšanu,” atklāj G. Kursiša-Butkāne.

Uzņēmumiem pievienošanās procesu AppGallery īpaši atvieglo Huawei pārstāvniecības atrašanās Latvijā, kas ar proaktīvu komunikāciju atbalsta dažādās mārketinga aktivitātēs un rūpējas par vienmērīgas atgriezeniskās saites nodrošināšanu, lai gan lietotnes izstrādātāji, gan AppGallery varētu sniegt saviem lietotājiem unikālus pakalpojumus.

Pievienošanās gaita un atjauninājumi

Lietotņu pievienošanas process nereti var būt sarežģīts un laikietilpīgs, tāpēc Huawei ir mērķtiecīgi strādājis, lai tā lietotņu veikalā AppGallery šis process noritētu pēc iespējas ātri un vienkārši.

Atjauninājumi palīdz uzturēt lietotni aktuālu un drošu, tāpēc ir svarīgi nodrošināt to ātru augšupielādēšanu lietotņu veikalā, lai lietotāji varētu ātrāk piekļūt jaunajām funkcijām, ko tā sniedz. “Mums ir svarīgi nodrošināt Huawei viedtālruņu lietotājiem iespējami ērtāko un bagātāko lietotāja pieredzi, tāpēc nemitīgi strādājam pie jaunu lietotņu izstrādātāju piesaistīšanas Huawei lietotņu veikalam AppGallery. Šādā veidā ne tikai tiek paplašināts AppGallery piedāvājuma klāsts, bet arī dota iespēja jaunajiem speciālistiem izstrādāt inovatīvas lietotnes un nodot tās Huawei lietotāju vērtējumam par izdevīgiem nosacījumiem, tādējādi nodrošinot tehnoloģiju nemitīgu attīstības progresu,” skaidro G. Kursiša-Butkāne.

Tikai ar unikāliem veiksmes stāstiem, kas turpina meklēt jaunus risinājumus par spīti sarežģītiem apstākļiem, tehnoloģiju attīstība un pētniecība turpinās ceļu nākotnes virzienā, lai nodrošinātu cilvēkus ar inovatīviem risinājumiem ikdienas atvieglošanai.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar "Huawei"