Jaunieši izmantojuši iespēju iegūt pirmo darba pieredzi Latvijas Pastā
Vasaras periodā VAS "Latvijas Pasts" 20 skolēniem deva iespēju strādāt un apgūt pirmās darba prasmes.
Bizness un ekonomika

Jaunieši izmantojuši iespēju iegūt pirmo darba pieredzi Latvijas Pastā

Jauns.lv

Vasaras periodā VAS “Latvijas Pasts” 20 skolēniem deva iespēju strādāt un apgūt pirmās darba prasmes. Jaunieši strādāja Latvijas Pasta Sūtījumu apstrādes un piegādes departamenta Rīgas šķirošanas kompleksa sūtījumu apstrādes dienesta Vēstuļu šķirošanas daļā.

20 jaunieši savus spēkus varēja izmēģināt pasta šķirotāja amatā, galvenokārt, veicot tādus pienākumus kā vēstuļu šķirošana un apstrādāšana, vietējo vienkāršo un reģistrēto sūtījumu šķirošana un nodošana tālākai apstrādei. Papildus tam skolēni varēja iepazīties ar pasta sūtījumu šķirošanas procesu pēc to adresēm uz Rīgas pilsētas un Rīgas rajona pasta nodaļām, kā arī uz Latvijas pasta reģionālajām nodaļām. Pirms jauniešu stāšanās amatā, būtiska uzmanība tika pievērsta viņu instruēšanai par darba drošības jautājumiem.

Latvijas Pasta Personāla vadības departamenta direktore Helma Purvinska par skolēnu nodarbināšanas mērķi, galvenokārt, min stereotipu laušanu un izpratnes veicināšanu par Pasta darbību. “Mūsu mērķis ir parādīt jauniešiem, ka esam moderns uzņēmums, kur ir iespējams veidot karjeru. Pasta nozare ir pietiekami plaša, lai ikkatrs spētu piemeklēt profesiju savām prasmēm un vēlmēm.” H. Purvinska apgalvo, ka vasaras darbs ir pārbaudījums ne tikai jauniešiem, bet arī pašiem darba devējiem. “Šo pāris mēnešu vai nedēļu laikā mēs cenšamies iepazīt jaunieti, viņa motivāciju strādāt un nākotnes plānus, lai spētu labāk izprast un paredzēt to, kāds būs nākotnes darbinieks.”

Latvijas Pasts jau vairākus gadus, vasaras periodā, sniedz skolēniem iespēju iepazīties ar Pasta darbību un nopelnīt savu pirmo darba algu. Jaunieši, kuri izmantojuši iespēju strādāt Latvijas Pasta Rīgas šķirošanas kompleksa sūtījumu apstrādes dienestā ir atzinuši, ka darbs viņiem ir iemācījis būt pacietīgiem, rūpīgiem, atbildīgiem, kā arī labāk izprast komandas darba nozīmi.

Regīna Zommere/Foto: Ieva Lūka/LETA