foto: Manta North
Jelgavas būvnieki par 97 000 eiro pārdod vācietim māju internetā
Šī māja nogādāta pircējam netālu no Berlīnes.
Bizness un ekonomika
2020. gada 20. decembris, 06:06

Jelgavas būvnieki par 97 000 eiro pārdod vācietim māju internetā

Kas Jauns Avīze

Jelgavas uzņēmums "Manta North" tiešsaistē pārdevis pirmo rūpnieciski ražoto dzīvojamo māju pircējam Vācijā.

Internetā pārdoto māju pircējs nebija redzējis klātienē un iegādājās par 97 000 eiro, ieskaitot PVN. Pilnībā aprīkotajā mājā 48 kvadrātmetru platībā ir divas guļamistabas, virtuve ar iekārtu, vannasistaba ar labierīcībām, ievilkta elektrība un apkure. Plānots, ka ēka nonāks Vācijā tuvākajā laikā un tās īpašnieks varēs ievākties mājā jau pāris stundu pēc tās saņemšanas.

Kopumā uzņēmums šogad saražojis teju 20 mājas eksportam uz Nīderlandi, Dāniju, Portugāli, Islandi un citām valstīm. Pandēmija radījusi apstākļus, kas sekmē iepirkšanos internetā, un interese par māju iegādi šādā veidā būtiski augusi, teic "Manta North" vadītājs Raimonds Gusarevs.

Ēku konstrukcijā izmanto industriāli izgatavotus vairāku slāņu masīvkoka paneļus (CLT), ko veido ražošanas procesā plaknē perpendikulāri salīmēti dēļi, nodrošinot īpašu paneļa izturību un stabilitāti.

"Pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, cilvēks var iepazīties ar māju līdz pat sīkākajām detaļām. Tāpat pasaulē pieaugoša tendence ir izvēlēties mājas no ekoloģiskiem un videi draudzīgiem materiāliem," saka Gusarevs.

"Manta North" ražotne atrodas Jelgavas biznesa parkā. Divu gadu laikā uzņēmums izveidojis stabilu izplatītāju un pārdevēju tīklu Eiropā, un šā gada pārdošanas apjoms pārsniedzis vienu miljonu eiro. Nākamajā gadā plānots ražošanas apjomu dubultot.

Uzņēmumā strādā vairāk nekā 20 darbinieku – arhitekti, interjera dizaineri, projektētāji, tehnologi un namdari. Manta North pārstāvniecības ar mājām apskatei patlaban atrodas Dānijā, Islandē un Nīderlandē. Cena sākas no 44 649 eiro ar PVN, izmēri ir no 25 līdz 144 kvadrātmetriem. Uzņēmuma īpašnieki līdzīgās daļās ir Gusarevs, Andris Bisnieks un Matīss Kuba.