foto: LETA
Covid-19 uzliesmojuma skarto uzņēmumu atbalstam EK Latvijai piešķirs 70,8 miljonus eiro
Bizness un ekonomika
2020. gada 17. decembris, 21:40

Covid-19 uzliesmojuma skarto uzņēmumu atbalstam EK Latvijai piešķirs 70,8 miljonus eiro

Jauns.lv / LETA

Eiropas Komisija (EK) ir apstiprinājusi 70,8 miljonu eiro vērtu Latvijas programmu, kura atbalstīs Covid-19 uzliesmojuma skartos uzņēmumus, informē EK pārstāve Latvijā Kristīne Liepiņa.

Viņa sacīja, ka programma tika apstiprināta saskaņā ar pagaidu regulējumu valsts atbalsta pasākumiem, bet atbalsts tiks piešķirts tiešo dotāciju veidā un segs 30% no saņēmēja bruto algām 2020.gada augustā, septembrī un oktobrī.

Liepiņa uzsvēra, ka programma būs pieejama uzņēmumiem, kas darbojas visās nozarēs, izņemot lauksaimniecības produktu primāros ražotājus, valsts uzņēmumus un finanšu iestādes, bet, lai varētu pretendēt uz atbalstu, uzņēmumiem jāatbilst vairākiem kritērijiem, kā - uzņēmuma apgrozījuma samazinājums par vismaz 20%, 2020.gada novembrī vai decembrī salīdzinājumā ar vidējo apgrozījumu 2020.gada augustā, septembrī un oktobrī, kā arī apgrozījuma samazinājums par vismaz 30% salīdzinājumā ar attiecīgi 2019.gada novembra vai decembra apgrozījumu.

Programmas mērķis ir palīdzēt saņēmējiem novērst apgrozāmā kapitāla samazināšanos Covid-19 otrā viļņa apstākļos. EK konstatēja, ka Latvijas programma atbilst Eiropas Savienības (ES) pagaidu regulējuma nosacījumiem.