foto: LETA
Apgrozāmo līdzekļu subsīdijas varētu piešķirt uzņēmumiem ar apgrozījuma kritumu pirms Covid-19 krīzes
Eiro banknotes un monētas.
Bizness un ekonomika
2020. gada 8. decembris, 11:42

Apgrozāmo līdzekļu subsīdijas varētu piešķirt uzņēmumiem ar apgrozījuma kritumu pirms Covid-19 krīzes

Jauns.lv / LETA

Apgrozāmo līdzekļu subsīdijas varētu piešķirt uzņēmumiem ar apgrozījuma kritumu pirms Covid-19 krīzes, paredz Ekonomikas ministrijas (EM) valdībā iesniegtie grozījumi noteikumos par atbalstu Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Patlaban spēkā esošais regulējums paredz izsniegt vienreizēju grantu visu nozaru uzņēmumiem, kuriem 2020.gada novembrī vai decembrī vērojams apgrozījuma kritums vismaz par 20%, salīdzinot ar vidējo apgrozījumu 2020.gada augustā, septembrī un oktobrī kopā.

Tomēr EM rosina būtiski paplašināt atbalsta saņēmēju loku, noteikumos paredzot, ka apgrozāmo līdzekļu subsīdijas varētu saņemt arī uzņēmumi, kuriem šā gada novembrī vai decembrī ir apgrozījuma kritums vismaz par 30%, salīdzinot ar apgrozījumu 2019.gada attiecīgajā mēnesī.

Par minētajam izmaiņām noteikumos otrdien lems valdība. Pozitīva lēmuma gadījumā atbalsta mehānisms būs jāsaskaņo ar Eiropas Komisiju un pēc saskaņošanas Valsts ieņēmumu dienests sāks komersantiem izmaksāt apgrozāmo līdzekļu subsīdijas.

Kopumā apgrozāmo līdzekļu subsīdijām no budžeta paredzēti 70,8 miljoni eiro.

Šajā programmā atbalsta atbalsta apmērs ir 30% no uzņēmuma bruto darba algas kopsummas, par kuru samaksāti darba algas nodokļi 2020.gada augustā, septembrī un oktobrī, bet ne vairāk kā 50 000 eiro, un ne vairāk kā 800 000 eiro saistītu personu grupai. Atbalstu piešķirs vienreiz par visu atbalsta periodu.

Atbalsts pieejams par laikposmu no 2020.gada 1.novembra līdz 2020.gada 31.decembrim.