foto: The Canadian Press/PA Images
Vēl izmaina noteikumus dīkstāves pabalstu saņemšanai. Kas var saņemt, un kā to izdarīt?
Ilustratīvs foto.
Bizness un ekonomika
2020. gada 2. decembris, 15:54

Vēl izmaina noteikumus dīkstāves pabalstu saņemšanai. Kas var saņemt, un kā to izdarīt?

Jauns.lv

Lai palīdzētu plašākam tautsaimniecībā aktīvo iedzīvotāju lokam, Ministru kabinets ir paplašinājis dīkstāves atbalsta saņemšanas nosacījumus – samazināts atbalsta saņemšanai nepieciešamai ieņēmumu krituma slieksnis, savukārt patentmaksātājiem palielināts atbalsta apmērs, portāls Jauns.lv uzzināja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Saskaņā ar grozījumiem turpmāk atbalstu par dīkstāvi var saņemt, ja ieņēmumu kritums mēnesī, par kuru tiek lūgts atbalsts, salīdzinot ar vidējiem ieņēmumiem 2020. gada augustā, septembrī un oktobrī (mēnešos, kuros ir notikusi darbība), ir vismaz par 20 % (līdzšinējais regulējums paredzēja 50%).

Tāpat nolemts palielināt dīkstāves atbalsta apmēru patentmaksātājiem līdz 400 eiro par pilnu mēnesi (līdzšinējais regulējums paredzēja 330 eiro), turklāt atbalstu varēs saņemt ne vien patentmaksātāji ar spēkā esošu patentu, bet arī tie cilvēki, kuru patents bijis spēkā vismaz sešus mēnešus pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas. Patentmaksa par atbalsta periodu nav jāmaksā.

Nākamā lapa: Dīkstāves atbalsts uzņēmumiem un to darbiniekiem