foto: Pixabay.com
Var sākt pieteikties "Covid-19 naudai". Kam pienākas? Kas jādara, lai saņemtu?
Ilustratīvs foto.
Bizness un ekonomika
2020. gada 1. decembris, 10:00

Var sākt pieteikties "Covid-19 naudai". Kam pienākas? Kas jādara, lai saņemtu?

Jauns.lv

No otrdienas, 1. decembra, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS) var sākt iesniegt pieteikumus dīkstāves atbalstam un atbalstam algu subsīdijai. Kā pieteikties? Kam pienākas?

Kā portāls Jauns.lv uzzināja Ministru kabinetā, kas pieņēmis noteikumus par atbalsta pasākumiem Covid-19 krīzē skartajiem, laikā no ārkārtējās situācijas pirmās dienas, 9. novembra, līdz nākamā gada 9. janvārim uzņēmējiem būs pieejams atbalsts to dīkstāvē esošajiem darbiniekiem, kā arī algas subsīdija tiem darbiniekiem, kas valstī noteikto ierobežojumu dēļ strādā nepilnu darba laiku. Savukārt pašnodarbinātajiem un patentmaksas maksātājiem būs pieejams atbalsts par dīkstāvi.

Atbalstu par dīkstāvi var saņemt, darbojoties jebkurā nozarē, ja ienākumu kritums mēnesī, par kuru tiek lūgts atbalsts, salīdzinot ar vidējiem ienākumiem 2020. gada augustā, septembrī un oktobrī (mēnešos, kuros ir notikusi darbība), ir vismaz par 50%. Savukārt, lai saņemtu atbalstu algu subsīdijai, ieņēmumu kritumam jābūt vismaz 20% apmērā.

Nākamā lapa: Dīkstāves atbalsts uzņēmumiem un to darbiniekiem