foto: Publicitātes foto
Slēdz "Metropoli", vienu no vecākajām Rīgas viesnīcām
Bizness un ekonomika
2020. gada 23. oktobris, 10:27

Slēdz "Metropoli", vienu no vecākajām Rīgas viesnīcām

Jauns.lv

No šī gada 26. oktobra uz nenoteiktu laiku tiek slēgta vecākā Rīgas viesnīca – "Metropole", portālam Jauns.lv pavēstīja “Semarah Hotels”, kuras grupā ietilpst šī viesnīca, pārstāve Jeļena Girucka. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Girucka skaidro, ka šīs viesnīcas finanšu apgrozījums 2020. gada septembrī, salīdzinot ar 2019. gada septembri, krities par 83%. Vasaras mēnešos, kad lielākoties Baltijas robežās ceļoja Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tūristi, "Metropoles" noslodze bija 26% no maksimālās kapacitātes, septembrī – tikai 18%. 
Tūrisma industrijas katastrofālās situācijas dēļ Latvijā dibinātajā "Semarah Hotels" grupā, kurā ietilpst viesnīcas "Metropole", "Grand Poet Hotel" un "Lielupe", ar aptuveni 50% darbinieku tika pārtrauktas darba tiesiskās attiecības.

2019. gada septembrī viesnīcā nakšņoja 3112 viesi, turpretī šī gada septembrī tikai 713, pastāsta Girucka. 

Četrzvaigžņu viesnīca "Metropole" ir vecākā Rīgas viesnīca, kas vēl turpina pildīt tās sākotnējo funkciju. Tā savu darbību uzsākusi 1871. gadā un atrodas Vecrīgā, Aspazijas bulvārī 36/38. Viesnīca 2014. gadā tika pilnībā renovēta. "Metropolē" ir 84 numuri, un tajā ir iespējams uzņemt līdz pat 159 viesiem. 

foto: Publicitātes foto


 

Tēmas