foto: LETA
Sākts bezpilota lidaparātu ražotāja "AirDog" likvidācijas process
Bizness un ekonomika
2020. gada 1. oktobris, 14:31

Sākts bezpilota lidaparātu ražotāja "AirDog" likvidācijas process

Jauns.lv / LETA

Sākts Latvijas bezpilota lidaparātu ražotāja "AirDog" likvidācijas process, liecina "Firmas.lv" informācija.

Likvidācijas process sākts 30.septembrī. Par likvidatoru iecelts līdzšinējais valdes loceklis Agris Ķipurs.

"AirDog" ir robotikas inženierijas uzņēmums, kas bāzēts Rīgā, Latvijā, ar specializāciju dronu tehnoloģiju jomā. Kopš 2014.gada ir izstrādātas un klajā laistas divas dronu paaudzes, piesaistot ievērojamu lietotāju bāzi, ko veido sporta entuziasti, kuri ir reģistrējuši tūkstošiem lidojumu stundu. "AirDog" komanda aktīvi strādā, lai paplašinātu dronu tehnoloģiju lietojumprogrammas un pilnveidotu inženiertehnisko procesu.

Pēc veiksmīgi īstenotās pirmās "Kickstarter" līdzekļu vākšanas kampaņas 2014.gadā "AirDog" sevi pieteica ar vienu no pasaulē pirmajiem komerciālajiem droniem, kas darbojas ar automātiskās sekošanas funkciju. Starp "AirDog" inovācijām ir autonoms "hands-free" drons, kas spēj sekot sportistiem un kura vadīšanai nav nepieciešama vadības pults, piedevām tas ir salokāms ērtai transportēšanai. "AirDog" saņēma arī balvu par labāko inovāciju un robotu pasaules lielākajā tehnoloģiju un inovāciju izstādē "CES 2015" ("Consumer Electronics Show") Lasvegasā (ASV).

SIA "Airdog" reģistrēta 2012.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 764 638 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir ASV kompānija "Airdog, Inc."

2019.gadā "Airdog" strādāja ar 693 762 eiro apgrozījumu, kas ir par 34% vairāk nekā 2018.gadā, un uzņēmuma peļņa bija 23 792 eiro pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

Kā ziņots, maijā "AirDog" iegādājās viens no lielākajiem ASV gudro māju drošības risinājumu izstrādātājiem "Alarm.com".

"Nasdaq" biržā kotētais uzņēmums ar "AirDog" iegādi plāno sekmēt robotikas izpēti un attīstību "Alarm.com" viedajām mājām un biznesa tehnoloģijām un veicināt kompānijas starptautisko izaugsmi, tajā skaitā Baltijas valstīs. Darījuma summu puses neatklāj.

Tēmas